A cím miatt én is szomorú vagyok, mert azt gondolom, az Until Dawn az egyik legjobb sztorialapú játék a horrorjátékok közt.

A Supermassive Games sajnos egyértelműen jelezte a rajongók felé, hogy az Until Dawn folytatása helyett a The Dark Pictures sorozatba fektetik az időt és az energiát. Utóbbi sorozat alapja majdnem ugyanaz, mint első ismert horrorjátékuké, de ezzel az alapokon túl többet képesek kihozni a műfajból.

A sorozat első játéka a Medam Man nyáron indul, mely a hírek szerint sokat átvesz az Until Dawn játékmechanikájából. A GameInformer cikke szerint a csapat valami újat és maradandót szeretne alkotni az Until Dawn VR spinoff után.

Kép forrása: Forbes

A Supermassive egyébként tisztában van azzal, hogy a rajongók vágynak az új Until Dawn címre, de ennél a cég többet szeretne nyújtani a játékosoknak. Peter Samuels, a Supermassive vezérigazgatója elmondta: szeretnék a fanokat több izgalmas történettel szórakoztatni, mintsem, hogy egy játékot készítenek néhány évenként. Eszerint bár nem lesz Until Dawn 2, de lesz helyette más, gyakrabban.

A fejlesztőcsapat úgy gondolja: az új játéksorozat több kreatív szabadságot biztosít nekik. A The Dark Pictures öt különböző játékot tartalmaz majd, melyek mindegyike a horror különböző műfajait veszi alapul. Így a történet és karakteralkotás terén is nagyobb szabadságot kaphatnak a fejlesztők.

Az új sorozat első horrorjátéka elvileg még idén érkezik. A címe Man of Medan és már előzetest is kapott:

 

Te új játékot vársz, vagy inkább az Until Dawn 2-re lennél kíváncsi?

×