A Nubia bemutatta Red Magic 3 névre hallgató gamer mobilját, melyben egy hűtőventilátor is helyet kapott.

Az okostelefonok teljesítményének növekedésével egyre több olyan mobil kerül forgalomba, mely megkapja a „gamer” titulust. Tény, hogy a világon egyre többen játszanak mobilon, ez tehát nem meglepő. Meglepő inkább az, amit a Nubia alkotott.

A Nubia egy kínai mobilgyártó cég, mely most kissé őrült megoldással próbálkozik. Szellőzőnyílást vágott egy mobiltelefon oldalára, beleépítve egy hűtőventilátort – írja az Engadget. A ventilátor akár 14 ezer fordulat / perc sebességgel képes forogni, átlagosan pedig 30 ezer üzemóra után feladja. Ez azt jelenti, hogy kb. három és fél év folyamatos működésre képes. Ezen kívül van benne egy hőcső is, amely a Red Magic 3 hőmérsékletét szabályozza. A Nubia azt állítja, hogy hűtőkonfigurációjuk ötször hatékonyabb, mint a versenytársak passzív megoldásai.

A Red Magic 3-ban ezen kívül Snapdragon 855 processzor kapott helyet, melyet a Samsung a Galaxy S10 amerikai verziója is használ. A Nubia mobilja 6 GB RAM/64 GB belső tárhellyel, és 12 GB RAM/256 GB belső tárhellyel rendelkező változatban is kapható.

 

A belső ventilátor nem a telefon egyetlen figyelemreméltó tulajdonsága. Olyan kamerával is büszkélkedhet, amely képes 8K-os videofelvételre, valamint szuper lassú felvételt is tudunk rögzíteni vele, akár 1920 FPS-ig. 6,65 hüvelykes kijelzőt kapott, 90 Hz-es frissítési gyakorisággal. Annak érdekében, hogy az online játékok minél előnyösebben fussanak, a telefonhoz dokkoló is vásárolható, melyen helyet kapott egy Ethernet csatlakozó. A hozzá csatlakoztatható kontrollerről nem is beszélve.

Kép forrása: Nubia

Az olcsóbb verzió kb. 125 ezer forintba fáj, a drágább kb. 184 ezer forintba. A dokkoló további 9 ezer forint.

Vennél olyan mobilt, amiben hűtőventilátor van?

 

×