Egy friss kutatás rámutatott arra, hogy a Fortnite fejlesztői egészségtelen módon, több mint 100 órát dolgoznak egy héten. Gondoltad volna?

A Polygon nemrégiben interjút készített a Fortnite fejlesztőivel, akik a lapnak elárulták: hetente legalább 70 órát dolgoznak, de előfordul olyan is, hogy 100-at. A megkérdezett jelenlegi és volt Epic Games alkalmazottak több különböző területen dolgoznak a cégnél.

Egy héten átlagosan 70 órát dolgozom” – mondta egy névtelen alkalmazott. „Valószínűleg legalább 50 vagy 100 kollégám hasonlóan helyzetben van” – tette hozzá. A Polygon szerint, ha valaki kevesebbet dolgozik, a munkát egész egyszerűen másnak adják. A terhelés non-stop: a Fortnite-hoz minden héten érkezik javítás, illetve nem várt problémák is megjelenhetnek, melyeket természetesen azonnal javítani kell.

Kép forrása: Epic Games

Ha egy hiba jelenik meg a játékban, az alkalmazottaknak azonnal be kell fejezniük a frissítéssel kapcsolatos munkát. Először a javításra kell koncentráljanak, reagálniuk kell a játékosközösség reakcióira, panaszaira, illetve foglalkozniuk kell saját munkájukkal is. Az utóbbi rendszer normálisnak tűnhet, hiszen egy olyan játéknál, ami folyamatosan változik, illetve folyamatos online jelenléttel bír, szükséges az állandó rendszerfigyelés.

Az Epic szóvivője mindazonáltal elismerte, hogy a fejlesztőknek bizony néha túlórázniuk kell.

„Adódnak rendkívüli helyzetek, de a 100 órás munkahetek rendkívül ritkák, és ezekben az esetekben igyekszünk a helyzetet orvosolni, hogy ez ne ismétlődjön meg” – mondta.

Az alkalmazottak azt is elmondták, hogy a vezetők nem reagálnak a kérésekre és panaszokra, illetve igyekeznek elkerülni a kényelmetlen szituációkat, nem beszélik meg az ügyeket. A leírt munkahelyi körülmények meglepők lehetnek, de az iparágban egyáltalán nem ritkák.

Kép forrása: Epic Games

A Kotaku egy korábbi cikkéből kiderül például, hogy az Anthem sem könnyíti meg a hétköznapokat a fejlesztők számára. A Red Dead Redemption 2 fejlesztői szintén több mint 100 órát dolgoztak egy héten, hogy befejezzék időben a játékot – írja a Variety.

A megoldás talán az lehetne, ha a videojáték-iparban a szakszervezetek megvédenék a dolgozók érdekeit, valamint segítenének a vezetőkkel való kommunikációban. Érdekes, hogy miközben mi játékosok a hibák kapcsán folyton panaszkodunk, vagy azt gondoljuk a „fejlesztők nem csinálnak semmit”, ők éjjel-nappal dolgoznak. Ennek fényében talán jobban megbecsüljük majd a készítők áldozatos munkáját. Ők azért dolgoznak, hogy mi jól érezzük magunkat egy ingyenes játékkal, amivel ráadásul a Fortnite World Cup selejtezőn még pénzt is nyerhetünk.

Te gondoltad volna, hogy ilyen sokat dolgoznak a Fortnite fejlesztői?

×