A francia játékkiadó, a Microïds a napokban jelentette be, hogy felújított változatban adja ki ikonikus játékát, a XIII-t.

A játék remake verziójáért a PlayMagic csapata felel, november 13-án pedig már el is indíthatjuk a programot, PC-n, PS4-en, Xbox One-on és Nintendo Switch-en is. A készítők egy trailert is készítettek a közelgő címhez.

 

Az eredeti játék 2003-ban jelent meg PlayStation 2-re. A XIII egy belga képregényalbum volt egy amnéziásról, aki a múltját szeretné felfedni. A sztoriból készült játék különös grafikával, ikonikus hanghatásokkal operált, ami miatt hamar belopta magát a játékosok szívébe. Bár klasszikussá vált a lövöldözős műfajt kedvelők között, a játék nem kapott folytatást.

Sok játékos remélte, hogy egyszer valamilyen formában visszatér, a rajongók hangja pedig úgy látszik révbe talált. A PlayMagic fejlesztői újragondolt grafikát, tisztább hangokat és korszerű animációt ígérnek, arról nem is beszélve, hogy az minden platformra elérhető lesz. Már nincs is olyan messze az a november 13.

Ti várjátok a XIII Remake-t?

×