Nem árt jól megismerni, melyikük mit is tud, és kiből válhat a legnagyobb hős számodra.

Az Apex Legends világának sok-sok újító eleme van. Ezek közül talán a legfontosabb a változatos karakterválaszték, és azok képességei.

Alapesetben 6 karakter közül választhatsz, idővel pedig még hármat tudsz feloldani a játékban szerezhető, vagy pénzért megvásárolható kreditekkel. A karaktereknek persze idővel egyedi külsőt is kölcsönözhetsz, a képességeik használata viszont ennél is lényegesebb. Ha még nem olvastad el Apex Legends bemutató cikkünket, melyben tippeket is leírtunk, nyugodtan tedd meg.

Karakterválasztás

Az Apex Legends egyik nagy újítása, hogy a körök elején karakterválasztást tesz lehetővé. Nem egyszerre, hanem sorban van lehetőség hőst választani, függetlenül attól, hogy a menüben melyiket választottad. A csapatban minden egyes indított körnél más sorrendben választhattok, hol elsőként, hol utolsóként. Ennek nagy előnye, hogy van egy második esély módosítani a karaktert, illetve lehetővé teszi, hogy egy-egy csapattárs ne foglaljon le egy karaktert minden egyes körben. Mivel minden körben más választ elsőként, nem lesz vita abból, hogy ki, mit, mikor visz. Így folyamatosan cserélődnek a hősök, mindenki játszik mindenkivel, így meg lehet ismerni a karakterek működését, amivel még jobb csapatjátékossá válhatsz.

Az Apex Legends hősei

Minden Apex karakternek egy passzív, és két aktiválható képessége van.

Bloodhound

Ez a hős külsőre is elég furcsának tűnhet. Mit tűnhet? Az is! Nem csak egy madárijesztőre emlékeztet, de még egy varja is van. Tippelni sem szeretnék, hogy hogy néz ki a maszk alatt. Képessége ellenben nagyon hasznos tud lenni. Bár senkit nem érdekel, de nekem ez a kedvencem most. Ő ugyanis egy tracker karakter, képességei arra szolgálnak, hogy a többi játékos helyzetét könnyebben felismerd.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Tracker – Az ellenségek nyomokat hagynak maguk után, melyeket Bloodhound bizonyos ideig látni fog, így követni tudod az enemy-t. Még az is látható, hogy hány másodperce járt ott az ellenfél, illetve törött szívvel látszik, ha az illető knockos.

Másodlagos: Eye of the Allfather – Felfedi a közelben lévő ellenségeket, a csapdákat és a nyomokat. Bizonyos hatótávon belül minden látható lesz számodra, de a társaid számára nem. Viszont tudsz infózni. Wallhack!

Ultimate: Beast of the Hunt – Jelentősen felerősíti az érzékelést, nagyobb körben látható lesz minden és mindenki, valamint gyorsabban mozogsz. Hatóideje 35 másodperc.

Gibraltar

Gibraltar a játékban a legfőbb defenzív hős. Pajzzsal rendelkezik, ami megnehezíti a lelövését, főleg messziről. Amint célzunk vele, egy pajzsot emel maga elé. Neve Gibraltárról ered, mely egy brit tengerentúli városállam, aminek partjánál van a Gibraltári-szoros, az Atlanti-óceánt a Földközi-tengerrel összekötő tengerszoros. Gibraltar pajzsa a karakter hátát nem védi.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Gun Shield – Célzáskor pajzsot használ, amely blokkolja a találatokat. A pajzs a találatoktól összetörik, nem tart örökké, ellenben idővel újratöltődik. A pajzs 75 sebzést bír ki. A passzív képesség az 1.1.1 frissítéssel új perket kapott: 10% kevesebb sebzést szenved el.

Másodlagos: Dome of Protection – A képességet aktiválva a karakter ledob egy védőburkot, amely 15 másodpercre blokkolja az ellenséges lövéseket. Az enemy ugyanakkor simán be tud menni a pajzs mögé. Nagy előnye, hogy a pajzs alatt fel tudod szedni knockos társaidat. Elterelésre is alkalmas: rakj le egy pajzsot és válts pozíciót. Az ellenfél azt hiheti a pajzs mögött vagy.

Ulti: Defensive Bombardment – Egy gyilkos támadást hív le a megjelölt területre. Olyan, mint egy meteorzápor, ami egy bizonyos területen sebzi a játékosokat. Ez a támadás azonban a csapattársakat is sebzi, tehát óvatosan bánj vele.

Lifeline

Az Apex Legend egyik healer karaktere, mely elsősorban két másik társa támogatására összpontosít. Rendkívül fontos, hogy a csapatban legyen egy medikus, és ha nagyon jó túlélő karaktert szeretnél, Lifeline jó választás.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Combat Medic – A knockos játékosokat 25%-kal gyorsabban húzza fel, mint más karakterek, miközben egy pajzs is védi a két játékost.

Másodlagos: DOC Heal Drone – A képességgel Lifeline egy kis drónt dob le, aminek közelében a csapattársak életcsíkja feltöltődik.

Ulti: Care Package – Ez az képesség lehív egy dropot, néhány nagyon értékes holmival. Healt, armort, táskát tartalmazhat. A drop leérkezését más játékosok is észrevehetik, így nem érdemes sokáig a közelében maradni.

Pathfinder

Ha játszottál korábban Titanfall játékokkal, ez a robotkülső ismerős lehet. A Pathfinder támogató karakterként van kategorizálva, képességei pedig inkább a mozgást segítik a pályán. A csapatjátékban nagy potenciál van benne, ugyanakkor sok gyakorlást igényel a mesterévé válni.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Insider Knowledge – Felfedi, hogy hol lesz a map-en a következő kör. Ez a képesség nem ad hozzá sokat a harcokhoz, de a pozicionálás szempontjából fontos lehet a következő körszűkülés helyzetének ismerete.

Másodlagos: Grappling Hook – Gyorsabban elérhetünk bizonyos helyeket a pályán egy kilőhető kötél segítségével. A kötél hatótávja viszonylag kicsi, ellenben gyorsan tölt újra. Különösen hasznos tud lenni például akkor, amikor gyorsan fedezék mögé szeretnél húzódni.

Ulti: Zipline Gun – Zipline-t képes létrehozni két pont között. Ilyen kötélből sok van a pályán elszórva, hogy két egymástól nehezen megközelíthető helyet összekössön. Ez a karakter ilyet képes létrehozni, amit aztán minden csapattag használhat. Menekülés esetén különösen hasznos.

Wraith

Wraith az Apex Legends egyik legpraktikusabb, lopakodó hőse. Nagyon jó füle van, amivel felismeri a rá leselkedő ellenfeleket. Ez az információ nagyon effektív lehet a csapattársak számára. Képességei talán a legérdekesebb harci taktikákat eredményezhetik, ha jól használod azokat.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Voices From the Void –Ha egy ellenség észrevesz, vagy megcéloz, a karakter egy mondattal figyelmeztetni erről. Például: „Úgy tűnik valaki figyel!”

Másodlagos: Into the Void- A képességgel 20%-kal gyorsabban mozogsz, így gyorsan pozíciót tudsz váltani, elkerülve a halált. Az ellenség belőled csak egy szellemet lát, de te közben nem látod az ellenséget. A képesség egy kis árnyékkal azt is megmutatja, hogy kb. hol leszel, amikor a képesség lejár. A képesség közben nem tudsz támadni.

Ulti: Dimensional Rift- Ez a képesség dimenziókaput nyit két pont között. Aktiválva azt, egyik helyről a másikra mehetünk, a két végpont között pedig átjáró nyílik. A portált minden játékos (ellenség vagy csapattárs) használni tudja, és 60 másodpercig van nyitva. A portálok bárhová rakhatók, még a levegőbe is. Jól alkalmazható taktikai lépésekre, sőt az ellenfél bepalizására is. Például, ha utánad megy, a kapu másik vége pedig a körön kívülre, vagy egy szakadékba vezet.

Bangalore

Bangalore az egyik legjobb harci karakter a játékban, amit csak választhatsz. Gyors, hatalmas füstfelhőt képes létrehozni, amivel el tud rejtőzni, illetve megzavarhatja az ellenséget. Gibraltar-hoz hasonlóan ő is bombázni tud egy adott területet.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Double Time- Futás közben, ha rálőnek, a karakter gyorsabban mozog. Ez óriási előny, hiszen a gyorsaság életet menthet. Különösen akkor praktikus, ha dodge-al együtt tudod használni.

Másodlagos: Smoke Launcher – Kilő néhány füstgránátot, mely becsapódáskor robban fel. Ez képes teljesen elrejteni a karaktereket, healelni lehet benne, vagy felhúzhatod a társadat.

Ulti: Rolling Thunder – Egy légi támadást idéz meg, ami egy bizonyos területre bombákat dob, majd azok felrobbannak.

Caustic

Ez a karakter az egyik azok közül, akiket nem kapunk meg alapból a játékkal, hanem meg kell venni. Caustic alapvetően mérgező karakter, mondhatni eléggé toxic. Képességei miatt kiváló kempelő karakter.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Nox Vision – Láthatóvá teszi az ellenségeket, melyek áthaladnak a gázon/füstön, ugyanakkor védelmet nyújt a gázsebzés ellen. A passzív képesség az 1.1.1 frissítéssel új perket kapott: 10% kevesebb sebzést szenved el.

Másodlagos: Nox Gas Trap – Ez a gázcsapda bárhová lerakható a pályán. Maximum 6 ilyet lehet kirakni, ami lövés, vagy közeli ellenség esetén aktiválódik. Mérgező gázfelhőt bocsát ki, mely folyamatosan sebzi az ellenfeleket. Nagyon jó bevédeni egy házat, nehogy betörjenek az épületbe. Minden kijárathoz letéve egyet, garantáltan kint akarnak majd maradni. A gáz 4-et sebez tickenként.

Ulti: Nox Gas Grenade- Lefed egy hatalmas területet mérgező gázzal. Az ulti 33 méterre dobható el.

(NOX – Nitrogén-oxidok, igen mérgező gázok összefoglaló neve)

Mirage

Végül itt van Mirage, a második hős az Apex Legends-ben, akit meg lehet nyitni. Mirage arra összpontosít, hogy holografikus csalit használva megtévessze az ellenséges csapatokat. Egy őrült. Őrülten jó azok számára, akik imádnak taktikusan játszani. Olyan képességei vannak, melyek nem csak jól használhatók, de nem is lehet őket megunni. Csak a te kreativitásodon múlik, hogy hogyan használod.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Encore! – Automatikusan ledob egy képmást, ami 5 másodpercig látható, amikor knockolódsz.

Másodlagos: Psyche Out – Létrehoz egy álcát, melynek megmondhatod, hogy merre menjen. Ez a csali összezavarja az ellenséget. Azt hiszik előre futsz egyenesen, de valójában már teljesen máshol vagy. Bármikor bedobhatsz egy álkaraktert a pályára, az ellenség valószínűleg lőni fog rá. Ebből máris megtudhatod, hol vannak. A hologramok bárhol és bármikor kidobhatók. Ha magasról ugrasz le és kidobsz egyet, nem lehet tudni melyik az igazi.

Ulti: Vanishing Act – Egy halom álkarakter jön létre, ami teljesen összezavar mindenkit, hiszen az ellenség többet lát majd belőled. A képesség közben nem tudsz támadni. Ilyenkor 100%-ban láthatatlan az eredeti karakter, vagyis te. A képesség alatt nagyon gyorsan tudsz mozogni, előnye, hogy nagyon gyorsan aktiválható.

Octane

Az Apex Legends egy nagyon gyors, pörgős BR játék, amibe úgy tűnik kellett egy pörgős, futkosós, vicces karakter is. Egy nem is olyan régi frissítéssel érkezett Octane, akinek a gyorsaság a fegyvere, illetve az életerő, amivel különösen jól bánik. Még beáldozni is képes belőle. Az eddigi tapasztalatok alapján Octane kiváló karakter lehet a profik kezében, főleg ha az életerő feláldozásáról van szó. Sokan inkább pajzsot töltenek, mintsem gyorsan életet, hiszen a Stim használatával nagyon gyorsan el lehet tűnni az ellenség szeme elől. A harc után az életerő pedig magától visszatöltődik. Ilyenkor életerő gyanánt inkább a pajzsot használják.

Kép forrása: Apex Legends

Passzív: Swift Mend – A passzív képesség lehetővé teszi, hogy az életerő folyamatosan nőjön, abban az esetben, ha nem éri sebzés a karaktert. Ez igaz akkor is, ha körön kívül van, hiszen akkor is folyamatos sebzés éri. Amint beér a körbe, nem aktiválódik azonnal az automatikus töltés. Egy stim elnyomása után ellenben már működik.

Másodlagos: Stim – Egy adag (10%) életerő feláldozásával 6 másodpercig 30%-kal gyorsabban tudsz mozogni. Amíg ez a 6 másodperc tart, addig nem tölt újra a képesség. Utána viszont igen gyorsan, néhány másodperc alatt. Érdekesség, hogy ennek segítségével igen gyorsan utolérhető Wraith Into the Void képessége, ha megfelelően használod. Utóbbi „csupán” 20%-os gyorsítást ad.

Ulti: Launch Pad – A karakter egy kis ugrópadot, ha úgy tetszik trambulint helyez el a pályára, amiről el lehet rugaszkodni a magasba. A padot mindenki tudja használni magasugrásra, még egyes eszközök is, például a gránát. Ha ügyesen találod el a padot, a gránát is elrepül. A boostokra, vagy a healre ez nem feltétlenül igaz.

Caustic és Mirage és Octane összesen 12 ezer Legend Tokennel oldható fel. Utóbbit karakterfejlődéssel tudsz gyűjteni, vagyis érdemes minél többet játszani. Apex Coin-t pénzért tudsz vásárolni, ami a karakterek feloldására, és egyéb cuccok vásárlására is alkalmas. Ezeket a store fülön láthatod.

A fenti karakterleírások természetesen alapjai csupán annak, ahogy a képességek használhatók. Ha van még néhány tipp, amit hozzátennél, bátran írd le! Nehogy már ne!

×