A Minecraft valóban sokoldalú játék, így egy diák arra gondolt, miért ne használhatná azt tudományos projektjéhez? Működő emésztőrendszert épített.

Amellett, hogy a Minecraft-ban létre lehet hozni például egész Középföldét a Gyűrűk Urából, vagy épp alkalmas arra, hogy az emberi testet modellezzük benne. Egy diák Reddit posztban is megosztotta azt a működő emésztőrendszert, melyet kitartó munkával készített a játékban. A látványos hússzínű alagút természetesen a szájtól indul, majd az emésztés teljes folyamata végig kísérhető – írja a Pcgamesn.

A lenyűgöző megjelenítés mellett a rendszer kivitelezése alkalmas arra, hogy megfelelő értékelést kapjon az iskolai tudományos projektre.

I made my science digestive system model in Minecraft and got full marks, hope you guys like it (took me over 30 hours) from r/Minecraft

„Lehetett fizikai, vagy digitális modellt készíteni, így én úgy döntöttem, hogy a Minecraft-ban csinálom meg” – írta Yonda. „A projekt körülbelül egy 30 órás munka eredménye, és a kényelem miatt épült a Minecraft Pocket Edition-ben, ugyanis egy családi vakáció megnehezítette volna az építést a hagyományos anyagokból.”

Ki gondolta volna, hogy a Minecraft az oktatásban is kiválóan alkalmazható? Vajon a te tanárod/főnököd is elfogadná, ha valamit kedvenc videojátékodban építenél fel?

×