A Ubisoft a jövőben is szeretné új karakterekkel bővíteni az R6 világát, ugyanakkor több cselekményt, azaz történetet is belefűznének a játékba. Hogy milyen módon, még nem világos.

2020-ban az új karakterek megjelenése mellett talán jobban is megismerhetjük a Rainbow Six Siege harcosait és azok történeteit. Erről beszélt a Rainbow Six Siege marketing art directora, Alexander Karpazis egy IGN interjúban. Mint kiderült: a Ubisoft törekszik egyfajta folyamatos történetmesélésre – írja a PCGamer.

„Amit el tudok mondani az 5. évről, az az, hogy a történetmesélés fontos elem lesz számunkra. A történet az ötödik év első szezonjában indul, amiben szó lesz a Nighthaven-ről, az Operation Shifting Tides-ban megjelenő Kali által alapított magán katonai társaságról. A történet a Battle Pass-ban lesz elmesélve, de mindent átsző majd” – mondta Alexander Karpazis.

A Rainbow Six Siege egy érdekes játék, de hogy pontosan miről is szól, mi is zajlik benne, arra már korábban is több teória született. Az egyik például, hogy a különböző katonai szervezeteket emberei csupán gyakorlatoznak ezeken a terepeken, amit mi mapnak nevezünk. Hogy milyen módon szövi majd át a történetmesélés a játékot, egyelőre nehéz elképzelni, de az biztos, hogy izgalmasan hangzik.

Persze animáció formájában már volt történetmesélés a játékhoz. Februárban a Ubisoft bemutatta The Hammer and the Scalpel című kisfilmet.

 

Aztán ott volt egy különleges event, az Outbreak, amikor az R6 katonái zombikkal voltak kénytelenek szembenézni. Ekkor került be a játékba Lion és Finka, mint a történet fontos szereplői. Ha ilyen küldetéssorozat formájában kerülne be a történetmesélés, az nagyon izgalmassá tenné a játékot.

 

Az Outbreak egyébként egy külön játék létrehozását is eredményezte: ha minden igaz, a Rainbow Six Quarantine pont erre épít majd. Az biztos, hogy egy online multiplayer játék esetében nehéz történetet szőni, de reméljük a Ubisoft a legjobb megoldást választja.

Szerinted mennyire izgalmas történettel lep meg minket a Ubisoft a Rainbow Six Siege-ben?

×