Összeszedtük az összes sorozatot, amit a piacvezető streaming szolgáltató ilyen-olyan okokból, de idén végleg kukázott.

A Netflix tartalmi mennyiségben egyértelműen kimagaslik a konkurenciái közül. Minden hónapban több tucatnyi újabb film és sorozat várja az előfizetőket, így szinte biztosan mindenki megtalálja a szája ízének valót. De mivel valóban gigantikus mennyiségű tartalomról van szó, ezért már csak a nagy számok törvénye miatt is jelentősen több sorozat tűnik el a süllyesztőben, mint bárhol máshol.

Van, amelyiket rögtön az első évad, van amelyiket többszöri sikertelen próbálkozás után törölnek, de bőséggel akad olyan is, aminek még a lehetőséget sem adják meg a bizonyításra. A lényeg azonban egy és ugyanaz: hiába várják sokan, már sosem fogjuk megtudni, hogyan végződött volna a történetük.

Az alábbi cikkben azokat a sorozatokat gyűjtöttük össze, melyeknek idén, 2022-ben adta fel az utolsó kenetet a Netflix. Azaz ezeket a sorozatokhoz már ne remélj egy újabb évadot:

Kísérleti alanyok

Azzal azért nem vádolhatjuk a Netflixet, hogy túlzásba vitték volna az egészen friss Kísérleti alanyok című misztikus sci-fi sorozat promózását. Mondjuk ez érthető, hiszen nagyjából a Stranger Things utáni legpörgősebb időszakban debütált szeptember elején. Két hónapba sem tellett, a szolgáltató elkaszálta a folytatást, szóval nem kifejezetten érdemes belekezdeni.

A partnerség nyomában

Annak ellenére, hogy ettől a jogi drámától még a Netflix kreatívjai is nagy sikereket reméltek, egészen gigantikusat bukott. A Helen Wan regényén alapuló sorozat a szolgáltató egyik leggyengébben teljesítő tartalmai közé került, ami garantálta, hogy a második évad már sose készülhessen el.

Végzet: A Winx Saga

Bár a Winx Saga nem tekinthető katasztrofális sikertelenségnek, mert viszonylag sokan voltak rá kíváncsiak, a Netflix mégis úgy döntött, hogy nem kér többet a mázos tinifantasy-ból. A kasza viszont azért lehet némileg meglepő – az alkotóknak pedig szomorú, mert szinte pont azután sújtott le, hogy berendelték a harmadik évadot.

Született dívák

Nagy reményű vígjátéksorozatnak indult a brazil Született dívák is, de erre sem voltak annyian kíváncsiak, ami biztosíthatta volna a jövőjét. A sorozat indulása után rekordgyorsasággal kaszálták el október közepén, vagyis ebbe sem különösebben érdemes belekezdeni.

Vak szerelem: Japán

A Vak szerelem egy egészen érdekes randiműsor, amit a Netflix sok helyütt lokalizál, azaz országonként saját feldolgozást készít hozzá. Elméletileg a Japán műsor sem volt sikertelen, ami eredetileg idén februárban mutatkozott be, majd nagy csinnadratta közepette márciusban a második évadot is bejelentették. Aztán októberben csendesen, bárminemű indoklás nélkül lelőtték az egészet.

Grendel

Ez a cím sokakat nem kifejezetten érint, ugyanis már az első évadot sem élte meg. A Dark Horse képregényéből készült sorozatot a forgatások végéhez közeledve még 2021 végén jelentették be, majd valamiért az utómunkálatok felénél mindenkinek szóltak, hogy: bocs, sztornó az egész.

Resident Evil

Ehh-ihh. Nagyjából ennyit tudott kinyögni magából a Resident Evil filmes és sorozatos fronton a létezése óta. Pedig bőven lenne benne kraft, csak valamiért senkinek nem sikerül kiaknáznia. Még a Netflixnek sem, ami összességében egészen jól bánik a videojáték-adaptációkkal. Nos, csodát tenni ők sem tudnak, így a filmek után maradt a hígfos RE minőség a sorozatnál is. Egy ilyenre meg aztán tényleg kár szórni a dollármilliókat.

Az első áldozat

A Netflix legújabb LMBTQ sikersorozata is lehetett volna, ha eléggé fenn tudta volna tartani az érdeklődést. A vámpíros fantasy köntösbe csomagolt tinidráma viszont inkább vérunalmas volt, és a nézettségi adatok alapján alig akadnak olyanok, akik az első évad végének közelébe jutottak. Szépen csendben kukázták is, szóval nem érdemes belekezdeni.

A Q-Egység

Egy újabb LMBTQ-sorozat, ami bődületesen nagyot bukott. Az animációs sorozat egyébként is nyögvenyelősen indult, amire alig páran voltak csak kíváncsiak – bár a gyatra minősége miatt ez nem is akkora probléma. A Q-Egység törlése is olyan csendben történt, amilyen csendben csak lehetett: egy podcastben jelentették be.

A tanszékvezető

A tanszékvezetőt hivatalosan még nem kaszálták el, de egyre több forrás állítja, hogy a 2021-ben indult tragikomédia nem fog visszatérni a második évadra. Ennek oka csupán a nézettségben keresendő: nagyon kevés emberhez jutott el a sorozat létezésének híre, ami így piszok gyenge nézettséget hozott. Pedig a kritikusok és a nézők is bírták. A főszereplő, Sandra Oh nyilatkozata pedig még inkább a véget jelzi, aki szerint nem túl valószínű, hogy a Netflix bekéri a folytatást.

Vadvilági kalandor

A Vadvilági kalandor egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyen rossz lehetett volna. Mégis, alig tudják, hogy ez a felnőtteknek szóló vicces ismeretterjesztő sorozat egyáltalán létezik. Hogy a Netflix pontosan miért rejtette el ennyire, azt nem tudni, az viszont egyre biztosabb, hogy nem fog folytatódni. Legalábbis az egyik producer szerint jobb nem reménykedni benne.

Éjféli Gospel

Pendleton Ward és Duncan Trussell pszichedelikus kísérleti sorozata még 2020-ban mutatkozott be, és azonnal sokak kedvence lett. A látványvilága, a mondanivalója lehengerlő, és bár tényleg nem való mindenkinek, azért bőven megköszöntünk volna egy második, harmadik, negyedik etapot is. Ez azonban nem fog megvalósulni, ugyanis alig néhányan indították csak el ezt a fantasztikus utazást.

Felemelkedés

A francia Call My Agent! alkotójának legújabb, sokkal szélesebb közönséget megszólító alkotása, ami a stand-up közel sem egyszerű világa körül bonyolódik. Viszont hiába az előzetes nagy tervek, a történet az első évad után már sohasem fog folytatódni.

Szuperhőst nevelek

A 2019-ben indult, két évadot is megélt, inkább a fiatalabb közönségnek szóló szuperhősös sorozat eléggé leszerepelt a statisztikák harcmezején, aminek a harmadik évadát abszolút érthető módon már nem kérték be.

Űrhadosztály

Az Űrhadosztály már-már pofátlanul másolta a The Office-t, amit annyira nem rejtettek véka alá, hogy a legendás munkahelyi sorozat Steve Carelljét tették meg itt is a főkolomposnak. Itt viszont szinte semmi sem működött, a történet gyatra, a poénok pedig inkább kínosak voltak, amit a nézők is tökéletesen kiérezhettek. Mivel az első évad is elég sikertelen lett, kissé összehúzták a széria költségvetését, de a második évad nézettsége még az előzőnél is gyatrábban alakult, így 2022 áprilisában végleg búcsút intettek az Űrhadosztálynak.

A látszat néha csal

A látszat néha csal című vígjátéksorozat még 2021. októberében mutatkozott be, de nehezen jutott be a köztudatba (ez a Netflixen futó többkamerás sitcomok visszatérő problémája), majd pár hónappal a debütálása után április 27-én jelentették be, hogy törlik a sorozatot.

A folyamatos összeomlás szélén

Egy nehezen értelmezhető, leginkább a kapuzárási pánikról szóló sorozatot még 2021. szeptemberében mutatták be a Netflixen, de annyira nem érdekelt senkit, hogy igazából azt sem jelentették már be, hogy kukázták az egészet. A törlésről egyébként úgy tudott meg a sajtó, hogy valaki rákérdezett egy Insta-kommentben.

Alien TV

Két évadon át fut a Netflixen az ausztrál gyártású gyereksorozat, amelynek középpontjában az idegen riporterek, Ixbee, Pixbee és Squee állnak. Bár a Netflix nem kért be több epizódot belőle, az alkotók abszolút nyitottak a folytatásra.

Diablero

Egy mexikói horrorsorozat, amiről a magyarok szinte biztosan nem hallottak. 2018-ban indult, 2022-ben kapta meg a második évadot, de harmadik már nem lesz belőle.

A 81-es számú archívum

Egy egyáltalán nem rossz misztikus és félig pszichológiai horror, ami eredetileg egy rádióműsorból nőtte ki magát. Egy abszolút ajánlható cucc lett belőle, amit még a második évad törlése ellenére is érdemes lehet elkezdeni. Kellően para, kellően rejtélyes, akit pedig érdekel a folytatás, annak érdemes lehet rácsatlakoznia a podcastre, ami tovább szövögeti a misztikumot.

Bébicsőszök klubja

Egy kifejezetten érdekes könyvadaptáció öt bébiszitterről, ami bár jó fogadtatásban részesült, csak nagyon kevesen neveztek be rá. Aki nyitott a babás témákra, annak érdemes lehet tenni egy próbát a már meglévő két évaddal, a harmadikra viszont már ne várjon, hanem csapja fel helyette Ann M. Martin könyveit.

Gentefied

A vígjátéksorozat három latin-amerikai unokatestvér történetét mesélte el, akik nagyapjuk álmát, egy tacoüzletet  próbálnak életben tartani egy egészen viszontagságos környéken. Bár a sorozat a tengerentúlon bekerült a top10-be is, csak nagyon kevés ideig volt ott, azaz nagyon hamar elillant a varázsa. Sajnos 2022. januárjában jöttek a hírek, hogy a Morales-kuzinok a harmadik évadra már nem térnek vissza.

Paris Hiltonnal a konyhában

Kim Kardashian, Nikki Glaser, Demi Lovato és Lele Pons sem volt elegendő, hogy megmentse Paris Hilton már eleve halva született főzőműsorát. Szinte senkit nem érdekelt, hogy a milliárdos celebek mit bohóckodnak a konyhában, így a második évad terve nagyon hamar ment a levesbe.

Másik élet

Egyáltalán nem meglepő, hogy ezt a fájdalmasan rossz sci-fit is elkaszálták. A kritikusok mindösszesen 6%-ra tették a minőségét a Rotten Tomatoes-on, és bár a nézők visszajelzései ennél azért kategóriákkal jobbak voltak, azért azt sem rakja ki az ablakba a Netflix. Semmi esély nincsen rá, hogy a Másik élet című rettenet valaha folytatódjon, amiért valószínűleg senki nem ejt oroszlánkönnyeket.

Törölt animációs sorozatok

Sajnos azonban bőven akadnak olyan sorozatok is, melyeknek még a bizonyítás sem adatik meg, és már az első évad első része megjelenése előtt kimondják a halálos ítéletüket. Az alábbi berendelt és/vagy már elkészült animációs sorozatokat már senki nem fogja látni:

  • Antiracist Baby
  • Bad Crimes
  • Bone
  • Boons and Curses
  • CentaurWorld (2. évad)
  • Dino Daycare
  • Kung-Fu Space Punch
  • Pearl
  • The Twits
  • Toil and Trouble
  • Wings of Fire
  • With Kind Regards from Kindergarten

Ezeket a sorozatokat potenciálisan törölhetik:

A fentieken túl bőven akadnak még kritikailag és/vagy nézettségben sikertelen sorozatok a streaming szolgáltató portfóliójában, melyek nagy eséllyel nem fognak már olyan sokáig futni. Az alábbi szériák jövőjéről például még semmit sem tudni:

  • Ares (2. évad)
  • Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun (2. évad)
  • Battle Kitty (2. évad)
  • Black Summer (3. évad)
  • Brews Brothers (2. évad)
  • Farzar (2. évad)
  • God’s Favorite Idiot (2. évad)
  • Hard Cell (2. évad)
  • How to Ruin Christmas (2. évad)
  • Huge in France (2. évad)
  • Hype House (2. évad)
  • In From the Cold (2. évad)
  • It’s Bruno! (2. évad)
  • Jiva!
  • Living with Yourself (2. évad)
  • Master of None (4. évad)
  • Medical Police (2. évad)
  • Murderville (2. évad)
  • Neo Yokio
  • Partner Track (2. évad)
  • Ratched (2. évad)
  • Russian Doll (3. évad)
  • Saturday Morning All Star Hits! (2. évad)
  • Scaredy Cats (2. évad)
  • Sneakerheads (2. évad)
  • Super Crooks (2. évad)
  • Super PupZ (2. évad)
  • The Chestnut Man (2. évad)
  • The Guardians of Justice (2. évad)
  • The Healing Powers of Dude (2. évad)
  • The Iliza Shlesinger Sketch Show (2. évad)
  • The Imperfects (2. évad)
  • The Last Bus (2. évad)
  • The Letter for the King (2. évad)
  • The Midnight Club (2. évad)
  • The Politician (3. évad)
  • The Sound of Magic (2. évad)
  • Uncoupled (2. évad)
  • Wu Assassins (2. évad)

Te melyik sorozatot sajnálod a leginkább?

Ezt is érdemes elolvasnod:

Így néz ki valójában az új Wednesday Addams – Jenna Ortega galéria

 

×