Az egyik népszerű közösségi alkalmazásnak is repülnie kell.

Már 2022 áprilisában felmerült, hogy több játékot és alkalmazást is betilthatnak Afganisztánban. Akkoriban úgy tűnt, hogy ez csak egy szimpla fenyegetés a kormány részéről, ám pár nappal ezelőtt kiderült, hogy teljesen komolyan gondolja ezt az ország vezetése.

A Khaama Press információi alapján a tálibok bejelentették, hogy 90 napon belül életbe fog lépni a korábban belengetett tilalom. Az afganisztáni távközlési minisztérium, a saría tisztviselője és a biztonsági szerverek megbeszélése után hozták nyilvánosságra a végleges döntést. Az afgán internetszolgáltatóknak és távközlési társaságoknak 3 hónap áll a rendelkezésére, hogy életbe is léptessék a tilalmat.

Erkölcstelenség és a fiatalok félrevezetése miatt kell távozni a játéknak az országból!

A PUBG mobilos verziója mellett a TikTokot sem kímélik a tálibok, a népszerű közösségi alkalmazás már csak 30 napig érhető el Afganisztánban. A PUBG-t és a TikTokot is azzal az indokkal támadják a fenti vádak mellett, hogy teljesen feleslegesen pazarolják az emberek értékes idejét.

Különösen fájó pont lehet ez az afgán játékosok számára, hiszen 2021 elején az ország mobilnet-forgalmának jelentős részéért a PUBG Mobile felelt. Voltak olyan időszakok is, amikor egyszerre százezer afgán felhasználó esett egymásnak egy időben a szervereken. Meglepő lenne, ha a battle royale játék mobilos változatéért felelős Tencent nem lépne valamit az ügy érdekében. Kínában is kiadtak egy finomított változatot, valószínűleg Afganisztánban is hasonló kliens debütálhat az év vége felé.

Forrás: Gamestar/Twitter

Már mehet az előregisztráció a Warzone Mobile-ra – Íme a részletek

https://leet.hu/vga-kartyak/

×