CS2

Ezért vagy még mindig alacsony rangon Counter-Strike 2-ben

2024.05.08. – A Counter-Strike 2 2023-as megjelenése alaposan átrendezte a korábban megszokott viszonyokat. Nem csak a játékmotort vagy épp a tick-rendszert kell ez alatt érteni, hiszen más, alapvető dolgok is változtak. Míg korábban a meccsek megnyeréséhez 16 körre vagy 15-15 állás esetében hosszabbításra volt szükség, addig manapság már 13 nyert körrel véget érhetnek a meccsek. A Valve szerint dinamikusabb meccseket kapnak így a játékosok mellett a nézők is. Mostanra talán lecsitultak a kritikák, ám az első időszakban rengetegen követelték a korábbi meccshossz visszaállítását.

A Valve teljesen átalakította a Counter-Strike rangjait és rendszerét is. Korábban egy egységes rangrendszer vonatkozott a teljes játékra, manapság azonban ez teljesen máshogy néz ki. Alapból két számra, rangra oszthatóak fel a játékosok. A Premier játékmódban egy számosított, CS Rating értékkel találkozhatnak a játékosok. Mindeközben a sima MM meccsek rangjai sem maradtak teljesen a régiek. A Counter-Strike 2 megjelenése óta a Valve pályánként osztja ki ezeket a rangokat, azaz lehet valaki Global Elite Dust 2-n, miközben Anubison az ezüstöt karcolgatja. Papíron ez is remekül hangzik, ám 9 hónappal a megjelenés után is vannak még problémák.

Még mindig nem sikerült helyrehozni a Counter-Strike 2 rangjait

Papíron a fenti rendszernek köszönhetően akár a „profi”, akár pedig a havonta néhányszor játszó casual réteg megtalálhatja a számításait. Az elmúlt hónapok során azonban rengeteg alkalommal jelezték a játékosok a Valve felé, hogy egyszerűen lehetetlen kitörni Silver rangból. Sokan ezt kifogásként könyvelik el, ám ha a fenti, május hetedikén publikált Twitter bejegyzést megnézzük, akkor jogos lehet a kritika.

Továbbra is teljesen elcsúszik a rangok görbéje a normális eloszláshoz képest, Global Elite rangban pedig nincs is Counter-Strike 2 játékos. Még a Legendary Eagle Master rangig eljutott játékos is csak csalással, csalók segítségével tudta megugrani azt a rangot, 95%-os győzelmi aránnyal megfűszerezve. Nagy eséllyel a Valve-nak bele kell majd nyúlnia a rangok eloszlásába, éppen úgy, ahogy már többször megtették a CS:GO idejében. Addig pedig érdemes megelégedni a jelenleg kiosztott ranggal.

Ezt olvastad már?

Arpi

Korábbi cikkek

Remek fejlesztéssel érkezhet az Android 15: villámgyors lesz a váltás

2024.05.08. –Manapság a telefonok jóval nagyobb szerepet vállalnak magukra, mint ahogy azt eredetileg sokan gondolták.…

17 perc telt el azóta...

Több hibát is javít a Warzone új frissítése: nincs több újratöltés gond?

2024.05.08. – Sajnos az olyan nagy fájlokkal és kódsorral operáló játékok esetében, mint a Warzone, a frissítések…

32 perc telt el azóta...

Az EA hamarosan reklámokkal szemetelheti tele a videojátékokat

Bódi Dániel 2024.05.08. - A kapitalizmus rákfenéje az állandó növekedésre való törekvés, ami a videojátékok…

32 perc telt el azóta...

Ez az anime a legnépszerűbb gyerekműsor a világon és nálunk is

Gábor János 2024.05.08. - Erősen kérdéses, hogy tényleg gyerekműsor-e az a két anime, ami a…

3 óra telt el azóta...

Limitáltan, de dobozosan is megjelenik a Tomb Raider I-III Remastered

2024.05.08. - Ha szereted a kalandjátékokat, akkor biztosan hallottál már Lara Croft nevéről. A Tomb…

3 óra telt el azóta...

Hiába 9 éves, mint a talajvíz, úgy jön felfele a Windows 10

Bódi Dániel 2024.05.08. - Nem kevesebb, mint 3 éve volt felzárkóznia a Windows 11-nek, de…

3 óra telt el azóta...