Tech/Tudomány

Két új iPadet is bemutatott az Apple, hajszálvékony lett a Pro széria

2024.05.07. – Az Apple április közepén jelezte, hogy május 7-re készülnek egy Keynote eseménnyel. Ez nem szokatlan, hiszen az új iPadek bemutatása már régóta érett, sokan már márciusra várták a friss táblagépeket. Ami azonban eltért az átlagtól, az az esemény kezdési időpontja. Az elmúlt években 1-2 alkalmat leszámítva mindig magyar idő szerint 19:00-kor kezdődött a bemutató, ezúttal azonban már 16:00 után kezdetét vette a móka. Jó ideje az Apple már előre rögzíti ezeket az eseményeket, nem élő bejelentkezést kapunk. Ez azonban teret adhat a jóval ütősebb bemutatónak, melyet rendre ki is használ a cég. Nézzük is, hogy milyen új termékek mutatkoztak be az esemény során.

Apple iPad Air

Az új Apple iPad Air immáron két méretben érhető el, 11 és 13 inch képátló közül választhatnak a vásárlók. Az előlapi kamera is kikerült oldalra, illetve megkapta az M2 chipet is. Mostantól 128 GB-os tárhellyel operál az alapmodell, ez is dupla a korábbi 64 GB-hoz képest. Hazánkban 299 990 forintos áron startol az új széria.

Apple iPad Pro

 

Az Apple iPad Pro több szinten is megújult. A korábbi IPS és Mini-LED kijelzőket egységesen OLED-re cserélte a cég, mindezt pedig hajszálvékony, alig 5 milliméteres házba sikerült pakolni. Szintén nagy meglepetés volt, hogy nem az M3 széria chipje került az egységekbe, hanem az Apple friss, M4-re keresztelt processzora. Egyértelmű, hogy az almás cég is ráerősít az AI feladatokra, melyet az új chip is nagyban segít majd. Az Apple soha nem látott OLED-es képminőséget ígér, akár 1600 nites fényerővel. Az alapmodell 256 GB-os tárhellyel nyit, szintén 11 és 13 inch képátló közül lehet majd választani. A legolcsóbb modell 499 990 forinttól érhető el hazánkban.

Apple Pencil Pro

Az új iPadhez új toll is dukál. Több szinten is fejlődött a Pencil, immáron a toll felületén kifejtett nyomásokat is érzékeli, mely rengeteg új felhasználási módnak ad majd teret. Giroszkóp is segíti a felhasználók munkáját, egy-egy mozdulattal pillanatok alatt válthatnak a tulajdonosok a (virtuális) tolltípusok között. Az elveszett toll megtalálása is könnyebb lesz, köszönhetően az Apple Find My technológiának. A Pencil Pro 62 990 forintos áron nyitott hazánkban.

A fenti újdonságok mellett érdemes lehet megemlíteni azt is, hogy hazánkban is olcsóbb lett a 10. generációs, „sima” iPad. Május 7-től 179 990 forintos árral érdemes kalkulálni a hivatalos boltban és a partnereknél.

Ezt olvastad már?

Arpi

Korábbi cikkek

Counter-Strike 2 kesztyűt lopott, de könnyen börtön lehet a vége

2024.05.07. – A Valve több mint 10 éve, 2013 nyarán aktiválta az Arms Deal nevet…

16 perc telt el azóta...

A Microsoft bezárja Prey és a Hi-Fi Rush fejlesztőcsapatát is

Bódi Dániel 2024.05.07. - Hiába szállította az elmúlt 10 év egyik legjobb (ideiglenes) Xbox-konzolexkluzív játékát…

23 perc telt el azóta...

Az AMD már betárazott, ismét szintet léphetnek az integrált GPU-k

2024.05.07. – Az AMD 2024 elején leplezte le a legújabb asztali processzorait. Ezek kissé megtévesztő…

31 perc telt el azóta...

Lézerként szedi áldozatait ez a Warzone fegyver, íme a titok

2024.05.07. – A Call of Duty játékok egyik remek adaléka, hogy a játékosok gyakorlatilag végtelen…

46 perc telt el azóta...

30 percnyi játékmenet szivárgott ki az Insomniac Rozsomák-játékából

Bódi Dániel 2024.05.07. - Mostanság eléggé rájár a rúd a Sony-ra, ami a Helldivers II…

2 óra telt el azóta...

A Google után már Apple Maps autók is járnak hazánk útjain

2024.05.07. - Mind a Google, mind pedig az Apple igyekszik a lehető legjobb térképapplikációt szolgáltatni…

3 óra telt el azóta...