Friss szivárogtatás alapján úgy tűnik, eldőlt, hogy a Larian Studios sikerjátéka is futni fog az újabb iPhone-okon, de azért még várni kell rá.

Gábor János

2024.05.06. – Az iPhone 15 Pro termékcsalád bevezetésével az Apple világossá tette, hogy igyekszik mélyebb befolyást gyakorolni a mobiljátékokra – azzal, hogy erősen hardverigényes címek mobilos verzióit teszi elérhetővé a készülékeken. A szándék jegyében már olyan nagy címek is megjelentek a 15 Prora, mint a Resident Evil Village, amit biztos, hogy további AAA játékok fognak követni – legközelebb például az Assassin’s Creed Mirage, június 6-án.

Forrás: Larian Studios

Egy új jelentés arról árulkodik, hogy a Baldur’s Gate 3 ugyancsak jön az Apple okostelefonjaira. A Tech4Gamers szerint ez azért fontos információ – a játék növekvő elérhetősége mellett -, mert erősíti a gyanút, hogy a következő chipek az Apple jelenlegi generációs, osztályelső A17 Pro CPU-jánál is erősebbek lesznek. Ezzel a már a játékfejlesztők is számolnak – teszi hozzá az oldal, ráadásul Almáék 2025 elejére kiadják az iPhone 16 Prot. Tekintettel arra, hogy a 15 Pro teljesítménye nem igazán volt következetes, kulcsfontosságú lehet, ha a következő készülékgeneráció zökkenőmentesebb játékélményt képes biztosítani – és a szándék nyilván ez.

Ekkor jöhet iPhone-okra

A DameTechChannel forrásai szerint a Baldur’s Gate 3 2025 elejére várható iPad Pro-ra, valamint iPhone 15 Prora és nyilván az ugyancsak jövőre érkező 16 Pro-ra. Ez viszont egészen addig pletykaként kezelendő, amíg vagy az Apple, vagy a Larian Studios meg nem erősíti. Az Apple AAA-játékokra törekvő stratégiájába mindenesetre passzolna a cím, hiszen fordulóalapú játékmenetre épül, így a mobilvezérlésnek is jobban megfelel, mint például az iOS-re korábban kijött Resident Evil 4.

Ha a hír igaznak bizonyul, akkor a Baldur’s Gate 3 a tavalyi, Steamen döntött rekordjainál is sokkal nagyobb dobásokat érhet el. A vonzerejének ötvözése a mobiljátékok jelenlegi népszerűségével mindkét cég számára nagy sikert hozhat.

Ezt is nézd meg:

Mutatjuk a 10 autót, ami a legtöbbször szerepelt videojátékokban

×