Gaming

Nagyon pörög a Gray Zone Warfare, 2 nap alatt 400 ezren vették meg

2024.05.05. – Néhány nappal ezelőtt bizony egy nagyon izgalmas új játék jelent meg a Steamen, bár még csak korai hozzáférésű verzióban. Ettől függetlenül az extrakciós akciójáték, ami felélesztheti az igazán realisztikus taktikai FPS-műfajt, már most hatalmas népszerűségnek örvend. Ez persze talán annak is köszönhető, hogy a műfaj eddigi királyától, az Escape from Tarkovtól szép lassan elfordulnak a játékosok. Bár sokan nem számítottak rá, a Gray Zone Warfare világszerte az elsők közé került a Steam eladások listáján. Még a 65 dolláros, drágább kiadás is világszinten a top 10-be került.

Nagyon pörög a Gray Zone Warfare

Jelenleg úgy tűnik, hogy a néhány napja early access-ben indult játék már most világszinten a legjobban fogyó játékok közé került a Steamen. A játék fejlesztői az X-en osztották meg, hogy csupán 2 nap alatt máris 400 ezer letöltést regisztráltak.

Steam

A játék egyelőre úgy tűnik, hogy hatalmas érdeklődést vált ki a Steamen, annak ellenére, hogy még meg sem jelent teljesen. Jelenleg a legkelendőbb játékok listáján a második helyen áll világviszonylatban.

Siker

A siker talán annak is köszönhető, hogy végre kaphatunk egy friss, valóban realizmusra törekvő, taktikai FPS-t, ami lehetővé teszi a kooperatív csapatjátékot, a lövöldözés mellett pedig a kimentős műfajt erősíti, számtalan túlélési lehetőséggel és veszéllyel. A játékban figyelnünk kell arra is, hogy a karakterünk eleget igyon, egyen, stb. A fejlesztők el akarták hagyni a szokásos sebzésszámos megoldást, így sokkal több tényezőt vesznek figyelembe, hogy egy találat mennyire káros és mennyire fájdalmas. Fejlett ballisztikai modellt készítettek, amivel a különböző lőszertípusok egyszerre több tereptárgyon is áthatoljanak, vagy visszapattannak a felületekről. Minden karakter részletes anatómiával is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a létfontosságú szerveket célozhatod, ahelyett, hogy a lövöldözés a szokásos fej, mellkas és végtag szorzókra redukálódna.

A siker persze talán annak is köszönhető, hogy az extraciós műfaj nagy királya körül ismét felháborodás alakult ki. Az Escape from Tarkov játékosok ugyanis egy-egy döntés miatt úgy tűnik, elfordulnak a címtől. Nemrég a Tarkovot fejlesztő BattleState Games megpróbálta feldobni az játék 250 dolláros verzióját. Csakhogy az úgynevezett Unheard Edition lenne az egyetlen módja annak is, hogy a játék új PVE módját játszhassuk. Ez tulajdonképpen a második drága csomag, amit a fejlesztő kínál. Az első a 150 dolláros End of Darkness kiadás volt, ami elvileg az összes jövőbeli DLC-t tartalmazta volna, kivéve természetesen az új PVE módot. Az csak a 250 dolláros Unheard Editionben lett volna elérhető. 250 dollár, az nagyjából 90 ezer forint, szóval értitek, hogy ezen sokan kiakadtak.

A kiakadás után a BSG végül engedett, és úgy döntöttek, hogy a 150 dolláros End of Darkness kiadás is mindenkinek hozzáférést biztosít a játékmódhoz. Ettől függetlenül a PC-s játékosok talán új alternatívát keresnek. Itt jön a képbe a Gray Zone Warfare, aminek sikerét talán az is segíti, hogy éppen a Helldivers 2 körül is megy a balhé. A Sony ugyanis bejelentette, hogy hamarosan már csak PlayStation Network fiókkal lehet játszani PC-n. Ez a PC-s játékosokat rosszul érintette.

Ezt láttad?

DV

Korábbi cikkek

Így reagált a Helldivers 2 fejlesztője a 98000 negatív értékelésre

2024.05.05. - Talán már hallottál róla, hogy óriási balhé van amiatt, hogy a Helldivers 2…

35 perc telt el azóta...

Mutatjuk a 10 autót, ami a legtöbbször szerepelt videojátékokban

Gábor János 2022.07.14. - Minden jelenkorban játszódó történetnek megvan az a bája, hogy ismerős tájak,…

45 perc telt el azóta...

A világ 9 legeszementebb összeesküvés-elmélete, amiben tömegek hisznek

Bódi Dániel A cikk 2022. augusztusában íródott. Mik is azok az összeesküvés-elméletek? Hofstadter (1966) szerint…

22 óra telt el azóta...

Egy AI szerint így nézne ki a Star Wars és a Harry Potter rajzfilmként

Bódi Dániel 2022. 12. 21. - Amíg a hagyományos eszközökkel alkotó művészek többségét elborzasztja és…

23 óra telt el azóta...

A Star Wars világában ennél a 8 játéknál még nem készült jobb

Bódi Dániel 2023. 04. 24. - Egészen határozottan állítom, hogy nincs ember a Földön, aki…

24 óra telt el azóta...

Megtörténhet? – Ilyen lenne a valóságban, ha kitörne egy zombijárvány

Bódi Dániel 2022. 12. 12. - A gamerek egy igen jelentős része egészen biztosan nem…

1 nap telt el azóta...