Gaming

Így reagált a Helldivers 2 fejlesztője a 210.000 negatív értékelésre

2024.05.05. – Talán már hallottál róla, hogy óriási balhé van amiatt, hogy a Helldivers 2 PC játékosainak is szüksége lesz a továbbiakban PlayStation Network fiókra ahhoz, hogy játszani tudjanak. Ez sokakat felháborít már csak azért is, mert bizony a világon majd 100 olyan ország létezik, ahol egyáltalán nem érhető el a PSN. Ez azt eredményezi, hogy nagyon sok PC-s játékos egyszerűen el lesz vágva a Helldivers 2 élménytől. A Steamen olyan sok negatív értékelés jelent meg a Sony bejelentése óta, hogy a nagyon pozitív értékelésű játék átfordult „többnyire negatívba”.

Értékelések

Jelen állás szerint a Helldivers 2 több mint 210.000 új negatív értékelést kapott a Steamen az elmúlt másfél napban. Ez azt jelenti, hogy játék értékeléseinek 43%-a negatív (211.645 negatív értékelés a 490,795 értékelésből).

A közösség tehát a játék, a fejlesztő és a kiadó ellen fordult, miután a Sony bejelentette a változtatásokat. Röviden a lényeg annyi, hogy májustól minden PC-s játékosnak össze kell kötnie a Steam fiókját egy érvényes PSN fiókkal, csak így lehet majd játszani. Erre persze már a játék megjelenésekor figyelmeztetett a Sony, már akkor jelezték, hogy előbb utóbb ez követelmény lesz. Most a Helldivers 2-t fejlesztő Arrowhead Studios vezérigazgatója, Johan Pilestedt reagált a balhéra, és elismerte, hogy a játékosok reakciója „jogos” volt, majd bocsánatot kért a közösségétől azért, ahogyan ez lezajlott.

Egy közösségi manager arra is reagált, hogy mi lesz azokkal, akiknek az országában nincs PSN.

„Először is, ez a Sony döntése, nem a miénk. Másodszor, még nem ismerünk minden részletet a régióval kapcsolatos problémákról. Üldözzük a Sony-t, hogy több információt kapjunk” – írta a Helldivers 2 Discord oldalán.

Ajándék skin?

A hivatalos Helldivers 2 Discord egyik munkatársa a botrány után jelezte, hogy az Arrowhead fejlesztői azt tervezték, hogy mindenkinek adnak egy ingyen skint a játékban, aki összekapcsolja a fiókjait. A VideoGamer szerint azonban egyelőre nem tisztázott, hogy ezzel mi lesz.

„Az AH skint akart adni a fiókok összekapcsolásáért, de nem vagyok biztos benne, hogy ezzel most mi van, nem tudni, hogy ez még mindig tervben van-e” – írták a DC-n.

Egyelőre az Arrowhead és a Sony is azon dolgozik, hogy valahogy megoldják a helyzetet azon játékosok számára, ahol nem érhető el a Playstation Network. Minden új játékosnak május 6-tól PC-hez is kell a PSN fiók, akiknek pedig már megvan, május 30-tól június 4-ig kell összekapcsolniuk a Steam és a PlayStation Network fiókot. Nincs mese!

Ezt láttad?

DV

Korábbi cikkek

Gigantikus lehúzás volt a Redfall 38.000 forintos kiadása

Bódi Dániel 2024.05.05. - Nem kifejezetten erőltetik meg magukat az Arkane fejlesztői, miután tavaly életre…

12 perc telt el azóta...

A Steam 177 országban levette a Helldivers 2-t, és mindenkinek visszaadják a pénzét

Bódi Dániel 2024.05.05. - "For the players" - szól a Sony, úgy a PlayStation szlogenje,…

2 óra telt el azóta...

9 sötét, kegyetlen és brutális tragédia, ami játék közben történt

Bódi Dániel 2022.08.08. - Azt ugyan már több ízben megcáfolták a terület szakértői, hogy a…

6 óra telt el azóta...

Idősgondozó volt, most több millió embert nevettet a budget jelmezeivel

Bódi Dániel 2022. 12. 02. - Sokan őszintén nem értik, hogy felnőtt emberek miért járnak…

7 óra telt el azóta...

Szomorú: Még 7 játék köszön el a PlayStation Plus Extrától májusban

2024.05.05. - Nagyon szomorú hónap ez, hiszen egyre csak bővül az az amúgy sem rövid…

7 óra telt el azóta...

Nagyon pörög a Gray Zone Warfare, 2 nap alatt 400 ezren vették meg

2024.05.05. - Néhány nappal ezelőtt bizony egy nagyon izgalmas új játék jelent meg a Steamen,…

7 óra telt el azóta...