Az Igor’s Lab egy nagyon egyszerű hőpaszta-sablont tesztelt, amivel a paszta felvitele még az amatőrök számára is rém egyszerűvé válik.

2024.04.30. – Állandó, folyamatos, elviselhetetlenül idegesítő probléma a proccesszorok pasztázása. Soha nem lehet tudni, hogy milyet, mennyit, hová, hogyan. Ahány gépépítő videó, annyiféle megoldás, és az ember egyszerűen nem tudja, hogy mi lenne a legjobb. Főleg azok vannak veszélyben, akik egész egyszerűen nem értenek a szakszerű CPU hőpasztázáshoz, ezzel pedig több kárt okoznak a gépükben, mint hasznot. A probléma ősi, és sok kísérlet volt már arra, hogy hogyan lehetne ezt végérvényesen megoldani. Úgy tűnik, most megjött az idióta- és noob-biztos megoldás a processzor pasztájának felhordására.

A hőpaszta-sablonok kora?

Annyi sok tanácstalan hőpaszta felhordás után már tesztelés alatt áll az úgynevezett X-Apply, aminek lényegét nagyon magyarázni sem kell. Egy kis CPU-ra helyezhető sablonról van szó, amivel sok kis mintával, tökéletes mennyiségben vihetjük fel a pasztát, ami aztán tökéletesen oszlik el a processzor felületén. Egyszerű és nagyszerű megoldás mindenkinek. Szóval fogod a kis sablont, ráteszed a CPU-ra, szépen megkened, leveszed a sablont és kész.

Az Igor’s Lab a DigitalBlizzarddal dolgozott együtt a kis sablon megalkotásán, ami egyfajta megváltás. Az X-Apply létrehozásánál olyan mintát alkottak, ami aztán tökéletes hőpasztaelosztást eredményez a procikon. Persze CPU-t pasztázni nem egy nagy tudomány, mégis rengetegen elrontják, ami miatt aztán a processzor egyes részei nem kapnak eleget belőle, ami végül hőmérsékletproblémákhoz vezet. Szóval az X-Apply zseniális ötlet.

Az Igor’s Lab egyelőre még teszteli a terméket, de hamarosan tényleg megjelenhet az AMD AM5, valamint az Intel LGA 1700 és 1851 alaplapokhoz. Sőt lesz egy X-Apply X univerzális fólia is, amit méretre lehet vágni mindenféle processzormérethez. Szóval akár még konzolokat is lehet pasztázni vele. Vége a bizonytalan időknek, mindenki pasztázásra fel!

Ezt láttad már?

Ezzel a 46 egészen kiváló játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×