Gaming

Erős hónap: 8 májusban megjelenő videojáték, amit nem hagyhatsz ki

Gábor János

2024.04.29. – A tavasz mindig a több videojáték érkezését hozza magával a korábbi hónapokhoz képest, és annak ellenére, hogy 2024 májusában kevésbé fogunk térdig gázolni az új címekben, mint az elmúlt évek hasonló időszakában, bőven lesz mihez nyúlni, ha újdonságokra szomjazol. Jelenleg 20 jelentősebb premiert érdemes figyelni – ezekből emelünk ki (teljesen szubjektív válogatásként) nyolcat, amelyekről úgy érezzük, Te sem akarnád kihagyni.

Endless Ocean Luminous

Leírás: Merülj alá, és ismerj meg egy titokzatos víz alatti világot! Vegyél egy mély lélegzetet, és bukj alá a Veiled-tenger feltáratlan vizein, amelyek minden merüléssel újabb és újabb felfedezéseket tartogatnak. Találkozz a tengeri élővilág több mint 500 fajával – köztük olyanokkal is, amelyek a valóságban már kihaltak, vagy csak a legendák szintjén léteznek! Május 2-től férsz hozzá, Nintendo Switchen.

V Rising

Leírás: Ismerj meg egy új, vámpíros túlélő akció-RPG-t! Ébredj fel végre az évszázados álomból, mert most már nagyon legyengültél és vérre szomjazol. Fedezd fel a sötét fantázia mély bugyrait, de nagyon kerüld a számodra halálos napfény hatalmas, nyitott világát, amiben mégis hatalomra kell jutnod, hogy meghódítsd az élők világát. Vadászhatsz egyedül vagy gyűjthetsz magad köré egy egész vámpírklánt is – ebből jól látszik, hogy a V Rising ugyanúgy játszható szólóban, mint kooperatív vagy online multiplayer módban. A PC játék a korai hozzáférésű verziót hagyja maga mögött május 8-án – utána mindenki viheti.

Ghost of Tsushima Director’s Cut (PC port)

Leírás: A 13. század végén a mongol birodalom egész nemzeteket pusztított el a keleti hódító hadjáratok során. Mostanra a Tsushima-sziget az egyetlen hely, ami a japán szárazföld és a kegyetlen, ravasz hadvezér, Khotun kán által vezetett hatalmas mongol flotta között áll. Miközben a sziget a mongol támadás első hulláma nyomán lángokban áll, a bátor szamuráj harcos, Jin Sakai elszántan ellenáll. Klánja egyik utolsó tagjaként elhatározza: bármit megtesz, bármi áron, hogy megvédje népét és visszaszerezze otthonát. Félre kell tennie a hagyományokat, amelyek harcosként formálták, hogy új utat kovácsoljon, a Szellem útját, és megvívja a háborút Tsushima szabadságáért. A videojáték várva várt PC portja május 16-án lát napvilágot.

Homeworld 3

Leírás: A taktikus, gyönyörű és teljesen egyedi, GOTY-győztes sci-fi RTS visszatér – itt a Homeworld 3! Vedd át az irányítást és harcolj az űrflottákkal egy káprázatos, teljesen 3D térben, miközben a díjnyertes történet egészen galaktikus léptékben bontakozik ki a szemed előtt! Május 13-tól szedhető, PC-re.

Hellblade II: Senua’s Sacrifice

Leírás: A díjnyertes előd után a Hellblade: Senua’s Sacrifice-ban Senua visszatér egy brutális utazásra, hogy átélje a vikingek uralta Izland mítoszait és kegyetlenségeit. Senua meg akarja menteni azokat, akik a zsarnokság fogságába estek, de közben a belső és külső sötétséggel is szembe kell néznie. Merülj el Senua történetének következő fejezetében, egy igazi művészi élményben, ami filmszerű elmélyülést, gyönyörű látványvilágot, magával ragadó hangzást kínál! Május 21-én jön, PC-re és Xbox Series X|S-re.

System Shock (konzol port)

Leírás: A System Shock az 1994-es, úttörő eredeti teljes körű remake-je, így ennek megfelelően a kultikus játékmenetet ülteti át teljesen új, HD látványvilágba. Ehhez frissített irányítást, felújított kezelőfelületet, illetve teljesen új hangzást és zenét kapsz. Óriási tisztelgés ugyanakkor az eredeti előtt az, hogy SHODAN, a játékok egyik legikonikusabb gonosztevője az eredeti szinkronszínész hangján szólal meg. Légy tanúja a valaha készült egyik legnagyobb és legbefolyásosabb játék újjászületésének! A konzol port május 21-én lát napvilágot – akkortól ezeken is tolhatod: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S.

Multiversus

Leírás: A MultiVersusban szép nagy, de élvezetes kutyulás várható: intenzív kettő-kettő elleni meccsek várnak. Batman és Shaggy, Tapsi Hapsi és Arya Stark ellen?! Naná! Ez a platformharcos videojáték lehetővé teszi, hogy a fantáziádban megszülető párosításokat egy szórakoztató, kooperatív fej-fej melletti harcban ereszd össze a felsőbbrendűségért vívott harcban. Az agymenés május 28-án indul, PC, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X|S platformokon.

F1 24

Leírás: Ez a videojáték felizzítja benned a versenyszellemet. Kerülj közelebb a rajtrácshoz, annyira, mint talán még soha ezelőtt! Az EA Sports F1 24 a 2024-es FIA Forma-1-es világbajnokság hivatalos videojátéka, amiben szabadjára engedheted a bajnokodat, aki eggyé válik az autójával, hogy minél fényesebb F1 karriert fusson be. Természetesen a legújabb kezelést és fizikai sajátosságokat kapod a játékban, az EA SPORTS Dynamic Handling segítségével. Május 31-től taposhatsz a gázba, PC, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X|S platformokon.

Ha mindez nem lenne elég, ezek jönnek még (a linkre koppintva nyílik az előzetes):

Indika (május 8.)

Animal Well (május 9.)

Little Kitty Big City (május 9.)

Crow Country (május 9.)

Fabledom (május 13.)

Biomutant (Port) (május 14.)

Mullet Mad Jack (május 15.)

World of Goo 2 (május 23.)

Until Then (május 23.)

Paper Mario: The Thousand Year Door (május 23.)

Dragon Ball Xenoverse 2 (Port) (május 24.)

Nine Sols (május 29.)

Ezt se hagyd ki:

Gábor János

Korábbi cikkek

Piszok olcsón jelent meg minden idők legőrültebb posztapokaliptikus filmjéből készült játék

Bódi Dániel 2024.04.17. - Szoktam is mondani, hogy nincs jobb egy trashbe öltött fasza exploitation…

22 perc telt el azóta...

Kiborultak az Escape from Tarkov játékosok, a fejlesztők azonnal reagáltak

2024.04.29. - Amikor a Battlestate 2017 júliusában piacra dobta az Escape from Tarkov-ot, szinte mindenki…

1 óra telt el azóta...

Ott rúgja az Apple a Spotifyt, ahol éri: akadályozza a frissítéseket is

Gábor János 2024.04.29. - Már megint az a rohadt pénz: az Apple egészen keveset engedett…

2 óra telt el azóta...

Megmutatta magát a Fallout Miami, ami sosem látott helyekre hívja a túlélőket

Bódi Dániel 2024.04.29. - A sorozat hatására számszerűsíthető tömeg vetette rá magát a Fallout-játékokra -…

2 óra telt el azóta...

Ezek most a Warzone legjobb fegyverei a Season 3 Reloaded frissítés előtt

2024.04.29. – December 6-án hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III első közös…

4 óra telt el azóta...

A Game of Thrones MMORPG fejlesztés alatt lehet – ezt tudni eddig

Gábor János 2024.04.29. - Tekintettel arra, hogy a Trónok harca könyvek és sorozatok mennyire sikeresek,…

5 óra telt el azóta...