Gaming

Kiborultak az Escape from Tarkov játékosok, a fejlesztők azonnal reagáltak

2024.04.29. – Amikor a Battlestate 2017 júliusában piacra dobta az Escape from Tarkov-ot, szinte mindenki azt hitte, hogy valami új Battle Royale lövöldéről lesz szó, elvégre ez volt akkoriban a trendjáték. Zakatolt előre a PUBG hypevonat, a Fortnite BR módja pedig éppen fejlesztés alatt állt. Ám a Tarkov mert kreatív és önálló lenni, így egy érdekes Extraction Shooter nőtte ki magát a címből. Az egyik legjátszottabb módozata a PMC Raid, ami egy hatalmas túlélő aréna a gyakorlatban. Az emberek szólóban, vagy csapatostul mérkőzhetnek meg, a cél pedig élve kijutni Tarkovból. A hatalmas pályán természetesen mások is rohangálnak és keresztezhetik az utunkat, épp ezért izgalmas a játékmenet. A pályán elszórva értékes zsákmányokra bukkanhatunk, amiket kimentve magunkkal, akár meg is tarthatunk. Ezért is vadásznak egymásra is az emberek, hiszen komoly felszerelésekre lehet szert tenni, ha jobban harcolunk ellenfeleinknél.

Paywall és pay-to-win?

Az Escape from Tarkov tehát egy radar alatt megbújó, fantasztikus atmoszférával megáldott lövölde, aminek ugyan nincsen akkora játékos bázisa, mint a Fortnite-nak, de szépen stabilan halad előre, immáron lassan 7. éve. Ezért is lett volna olyan érdekes, hogy a Battlestate bővíteni kívánta a játékot egy PvE móddal, ám a „hogyan” már sajnos problémásra sikeredett. Amikor arról beszéltünk, hogy „megjelent” a Tarkov, akkor arra gondoltunk, hogy elérhetővé vált, ugyanis maga a játék még ennyi év után is csak béta fázisban van. A szerverkapacitás problémák miatt ez még egy ideig úgy fest így is lesz, ami az új PvE módra várókat valószínűleg el fog szomorítani.

Kiderült ugyanis, hogy a szóban forgó bővítést eredetileg csak a 250 dolláros Unheard Edition tulajdonosai számára teszi majd csak elérhetővé a Battlestate. Nos, mondanom sem kell, a játékosok fellázadtak a döntés ellen, ami célba is talált, a fejlesztők szinte azonnal vettek egy 180 fokos fordulatot. Most úgy áll a helyzet, hogy az új bővítményeket (a pay-to-win Unheard Edition extrák nélkül) mindenki megkapja, amint a Tarkov kilép a bétafázisból. A jövőben tehát majd minden Edge of Darkness tulajdonos hozzáférhet az offlien módhoz, de csak hullámokban, hiszen a játékkal még bőven van dolguk a fejlesztőknek.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Ott rúgja az Apple a Spotifyt, ahol éri: akadályozza a frissítéseket is

Gábor János 2024.04.29. - Már megint az a rohadt pénz: az Apple egészen keveset engedett…

25 perc telt el azóta...

Megmutatta magát a Fallout Miami, ami sosem látott helyekre hívja a túlélőket

Bódi Dániel 2024.04.29. - A sorozat hatására számszerűsíthető tömeg vetette rá magát a Fallout-játékokra -…

41 perc telt el azóta...

Ezek most a Warzone legjobb fegyverei a Season 3 Reloaded frissítés előtt

2024.04.29. – December 6-án hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III első közös…

2 óra telt el azóta...

A Game of Thrones MMORPG fejlesztés alatt lehet – ezt tudni eddig

Gábor János 2024.04.29. - Tekintettel arra, hogy a Trónok harca könyvek és sorozatok mennyire sikeresek,…

3 óra telt el azóta...

Az Intel végre megszólalt: ezért fagynak ki a 13. és 14. generációs CPU-k

2024.04.29. –Az elmúlt hetekben az Intel háza tájáról nem túl kellemes hírek érkeztek. Ráadásul a…

4 óra telt el azóta...

Ezért lesz király a Silent Hill 2 remake – legalábbis a fejlesztők szerint

Gábor János 2024.04.29. - A 2001-es, azonos című játék remake-je, amelynek eredetijét a Team Silent,…

5 óra telt el azóta...