Film/TV

A Marvel-filmuniverzumban térhet vissza Wesley Snipes Pengéje


Bódi Dániel

2024.04.28. – Bár az eredeti Penge-filmekre mindenki édes nosztalgiával gondol vissza, pedig az 1998-as első felvonás után egyre vérszegényebbé vált a sorozat. Wesley Snipest is emiatt szokás isteníteni, pedig valójában ő az egyik fő oka annak, hogy végül sosem készült el a negyedik, vagy akár az ötödik Penge-mozi.

Snipes karrierje a Penge 3 után vakvágányra futott. Persze akadtak még szerepei és felkérései, de a komolyabb rendezések messze elkerülték, mivel senki sem akart a vállalhatatlan és kiszámíthatatlan, botrányos viselkedése miatt kockáztatni nemhogy a film sikerét, de egyáltalán az elkészültét. A Penge 3 is csak a szerencsén és a stáb kitartásán múlott, hogy végül moziba került: Snipes miatt súlyos többletköltségekkel, felesleges és méregdrága CGI-jal kellett számolni, sőt, egy ponton még a rendezőt, David S. Goyert is megpróbálta megfojtani.

Most mégis úgy tűnik, hogy győzött a rajongói nosztalgia, és a Disney hajlandó rehabilitálni a balhés színészt, és visszahozná a régi Pengét… is.

Legalábbis az általában kiválóan értesült Daniel Ritchtman filmipari bennfentes szerint, aki forrásaira hivatkozva Snipes visszatérésével riogat. Persze sokaknak jó hír is lehet, hogy Wesley Snipes Pengéje is a MCU részévé válhat, akivel leghamarabb már idén nyáron, a Deadpool & Rozsomák stáblistája alatt találkozhatunk. Igaz, ez is csak egy pletyka, de a Deadpool 2 filmvégi jeleneteit felidézve egy cseppet sem csodálkoznánk egy old school Penge kameón, főleg, hogy a Penge: Szentháromság egyik központi karaktere volt Hannibal King, akit véletlenül Ryan Reynolds játszott el.

Hogy Snipes Pengéjének visszatérése pontosan miként fog történni, vagy átmentik-e a karakterét egy másik vendégszerepre az új, immár Mahershala Ali címszereplésében készülő fénybenjáró történetre, azt nyilván csak akkor fogjuk majd megtudni, ha lesöpörtük magunkról a popcorn és/vagy nachos maradékot a vetítés után. Addig minden csak találgatás és pletyka – és bár Ritchman általában bele szokott trafálni, Snipes múltját ismerve nem húznánk magasra a szemöldököt, ha végül nem hívnák be forgatni.

Az új Penge-filmig viszont nem érdemes fél lábon állni: a forgatás egyelőre az alkotói pokolban sínylődik, ami többszöri áttervezésre sem öltött még forgatásra alkalmas formát. Pedig érdemes volna rákapcsolni, a premiert ugyanis jövőre tűzték ki, a Marvelnek pedig lehet, hogy nem férne most bele egy újabb halasztás. Pláne, hogy Ali sem lesz már fiatalabb: a színész februárban töltötte az 50-et, vagyis ő sem lesz már olyan sokáig Penge.

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Steam vs. Torrent – EZÉRT jobb megvenni a játékokat, mint stikában töltögetni

Gábor János 2022.10.03. - Kétféle spórolás valósulhat meg, ha hivatalos bolt helyett inkább úgy döntesz,…

17 perc telt el azóta...

Ha meghalsz, akkor mi lesz az online profiljaiddal és cuccaiddal?

Bódi Dániel 2021. 11. 02. - Remélhetőleg azért sok fiatalt még nem érint a téma,…

1 óra telt el azóta...

Óriásit tarol a Netflix zaklatásos thrillere – mindenki megőrül érte

Gábor János 2024.04.28. - Bár a Netflix legújabb sikersorozata a 2. helyen landolt a világ…

2 óra telt el azóta...

A YouTube-on nem menekülsz a reklámtól: álló videó alatt is futhatnak majd

Gábor János 2024.04.28. - Mindent megtesz érte a YouTube, hogy annyira irritálóan túlterhelje hirdetéssel a…

2 óra telt el azóta...

A 10 leglegendásabb, máig vicces videó a YouTube hőskorából

Gábor János 2023.10.17. - Réges-régen, amikor még nem létezett social media (és a világ egy…

2 óra telt el azóta...

Téged is meztelenre vetkőztethetnek az App Store-ba került AI-appokkal

Gábor János 2024.04.28. - Nagyon nehezen tud bármit is kezdeni az Apple az App Store-ba…

3 óra telt el azóta...