Ha nem unod még a „nem aktivált” vízjelet a Windows operációs rendszerek asztalának jobb alsó sarkában, a Microsoft most bevezet egy újat!

2024.04.26. – Biztos sokatok beleszaladt már abba a helyzetbe, hogy a Windows operációs rendszert használva az asztal jobb alsó sarkában felbukkant egy vízjel. A Microsoft ezzel azt akarta elérni, hogy az emberek hitelesítsék, vagy vásárolják. meg a rendszert, amit jelen állás szerint feltehetően kalóz forrásból használnak. Nos, nem leszek képmutató, egy ideig én is volt, hogy erre folyamodtam, de az állandó figyelmeztetés és a kínos, mindenbe belelógó vízjel megtérített. Azóta csak és kizárólag hivatalos szoftvereket használok és egy pillanatra nem bántam meg. Jól fut minden, nincs okom a panaszra.

Viszont úgy tűnik, hogy a Microsoft vérszemet kapott és ugyan ezt a vízjel technológiát fogja alkalmazni az új Windows 11 kapcsán is. Azt már egy ideje lehet tudni, hogy az operációs rendszer új verziója tele lesz komolyabb erőt igénylő funkciókkal, így nem minden konfiguráción fog zökkenőmentesen futni. Itt jön képbe a vízjel, s feltehetően az, hogy idővel az emberek gépfejlesztésbe lesznek hajszolva…

Jöhet a megbélyegzés

A Microsoft hamarosan elkezdi majd kvázi megbélyegezni azokat a gépeket, amik nem teljesítik a Windows 11 kritériumait. Az ilyen masinák ugyanis egy ahhoz hasonló vízjelet fognak megjeleníti az asztalon, mint amilyen a nem aktivált, illetve illegális Windows másolatokat is jelöli. A különbség, hogy ez a vízjel arról fogja tájékoztatni a gép előtt ülő felhasználókat, hogy az adott konfiguráció túl gyenge ahhoz, hogy használja a rendszer mesterséges intelligencián alapuló funkcióit. – írja a PC Fórum.

windows

Gyönyörű lesz…

 

És hogy mik ezek a kipipálandó elvárások? Számítani lehet arra, hogy ha nincsen meg a 16 GB RAM és a legalább 225 GB-os háttértár, valamint a 64 bites processzor és a mesterséges intelligenciát igénylő folyamatokat felgyorsító NPU egység a gépben, hogy fel fog bukkanni az a fránya vízjel a jobb alsó sarokban.

A Windows 11 24H2 újításait a Microsoft valószínűleg a jövő hónap elején megrendezésre kerülő BUILD konferenciáján mutatja majd be, magát az új verziót pedig valamikor ősszel élesítheti.

Ezt olvastad már?

Pénztárcapusztító posztapokaliptikus játékakció indult PC-n

×