Sok minden változik azon kívül, hogy újgenerációs konzolokon is elérhetővé válik a Fallout 4. A Bethesda egy kazal újítást tolt bele az update-be.

Gábor János

2024.04.26. – A Fallout 4 várva várt next-gen frissítése itt van, megérkezett és már elérhető PlayStation 5-re és Xbox Series X-re. Azok, akik korábban már megvásárolták a játékot, persze ingyen ráereszthetik a frissítést, vagy azzal együtt tölthetik le újra, igaz, a PS Plus felhasználóknak egyelőre adós a Bethesda az ingyenességgel. Az update tele van javításokkal és újításokkal, így a PC verzióhoz is érdemes lekapni a webáruházakból (ha már megvan a játék, ez szintén díjmentes).

A nyílt világú, posztapokaliptikus RPG új natív verziója (1.000.001) az első jelentések szerint 56,503 GB-os, ami egyáltalán nem kiugró méret az AAA játékok között. Ehhez képest sok javítás és újdonság került bele, azon túl, hogy az update lehetővé teszi a játékot újgenerációs konzolokon. A Bethesda közölte, hogy a Creation Clubhoz és/vagy a Mods menüponthoz való hozzáférés átmenetileg nem elérhető, de már dolgoznak rajta, hogy ez mihamarabb megváltozzon.

A Fallout 4 next-gen frissítése a konzolok natív alkalmazásait, a Performance mode és a Quality mode beállításait, valamint stabilitási javításokat és más fixeket tartalmaz.

Remek hír, hogy a játék (performance módban) akár 60 képkocka/másodperc sebességgel és megnövelt, 4K felbontással is játszható lesz. A PC-s update szélesvásznú és ultra szélesvásznú képernyőtámogatást, valamint Creation Kit javításokat és különféle küldetésfrissítéseket is kap.

A frissítéssel jelenleg csak a PS Plus tagok szenvednek, mivel hiába jár nekik a játék, nem kapják meg ingyen, amióta a Bethesda ráeresztette a frissítést. A problémáról már tudnak a fejlesztők – ezt írták az X-en: „a Fallout 4 frissítése a PlayStation Plus Extra felhasználók számára is elérhető lesz a PlayStation játékkatalógusán keresztül. Nagyra értékeljük türelmeteket, amíg a csapataink dolgoznak a problémán”.

Még több Fallout itt:

Darálod a sorozatot? Ezek a legjobb játékok Fallout-maraton mellé

×