Piszok látványos tájelőzetesen pompázik a hónapokon belül megjelenő (és visszatérő) S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl.


Bódi Dániel

2024.04.26. – Éppen 38 évvel ezelőtt történt az emberiség történetének egyik legnagyobb emberi mulasztás okán bekövetkezett katasztrófája, a csernobili atomerőmű 4-es reaktorjának robbanása. Az esetet azóta számos könyvben, filmben, sorozatban, és természetesen videojátékban is feldolgozták – utóbbiak között az egyik legismertebb talán a S.T.A.L.K.E.R.-sorozat, amely sok-sok halasztást követően idén kapja meg a második részét.

Mármint számozásban lesz csak a második rész, valójában már a negyedik a sorban a Shadow of Chernobyl,  Clear Sky és a Call of Pripyat után. De hiába a csernobili erőmű közvetlen közelében, a Zónában játszódó posztapokaliptikus történetek népszerűsége, az elmúlt 15 évben egyetlen S.T.A.L.K.E.R. sem készült, az így keletkezett tartalmi űrt pedig addig is a Metro-játékok töltötték ki.

De csak eddig, és nem tovább: a hányattatott sorsú S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl idén szeptember 5-én elég biztosan meg fog jelenni. Azért jelenthetjük ki ezt ennyire határozottan, mert bár láttunk már játékot hetekkel a megjelenése előtt elhalasztani, de a GSC Game World csapata már hónapok óta minden kedvcsinálójában ezt a bűvös dátumot mantrázza, és ha ők ennyire biztosak benne, akkor mi miért is ne lehetnénk?

Szeptember 5.

Ez áll a legújabb, sajnos csak 51 másodperces előzetes végén, amiben vethetünk pár pillantást az atomkatasztrófa sújtotta Zóna kiesnek csak hellyel-közzel nevezhető, mégis csodálatosan festő tájaira, helyszíneire. A csodás 1:1-ben a játékból származó látképek mintegy üzenet azokhoz, akik legutóbb grafikai butítást kiáltottak: a STALKER 2 minden kétséget kizáróan egy gyönyörű szép játék lesz, talán az egyik legszebb a maga nemében.

De ezt majd szeptember 5-én mi is meglátjuk, amikor újra kezünkbe vehetjük a hátizsákot, a gázmaszkot és a kalasnyikovot – a konzolok között kizárólag Xbox Series X|S-en, valamint PC-n. Érdemes még tudni, hogy a STALKER 2 már a megjelenésének első pillanatától elérhető lesz a konzolos és a PC-s Game Pass kínálatából, ha viszont többet szeretnénk 4790 forintnál költeni, akkor akár meg is vehetjük kb. 23.000 forintos átlagáron.

Ezt is olvasd el:

Jövőbelátó játékok: 5 egészen elképesztő jóslat, ami valóra vált

×