Megosztó rendezőnek tartják Zach Snydert, aki a Rebel Moon után akár egy grandiózus videojáték-projektet is kaphat. Kíváncsian várjuk!

2024.04.24. – Valószínűleg sokan hallották már Zack Snyder nevét. Ő az a rendező, akiről szinte mindenkinek megvan a véleménye, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják a munkásságát, neutrális véleményt még szerintem sosem hallottam vele kapcsolatban. Neki „köszönhetjük” az Igazság ligáját, a Batman Superman ellent, a Halottak seregét, a Rebel Moonokat, valamint az Álomháborút is. Az idézőjel azért fontos, mert ezek tipikusan azok a filmek, amik nem feltétlenül nyerték el sem a közönség, sem a kritikusok tetszését. Azonban ott van a 2009-es Watchmen, amiről sokan úgy vélik mind a mai napig, hogy az egyik legjobb szuperhős mozi, na meg a 300 is egy kiemelkedő alkotás lett tőle. Összességében tehát igencsak ingadozó a munkája, rendhagyó stílusa vagy telitalálat, vagy hatalmas káosz.

Rendezői szék, csak épp másképp

Ezért is érdekes az a hír, hogy pletykák szerint hamarosan nem egy film rendezői székében bukkanhat fel, hanem egy videojátékot terelhet végig a fejlesztési folyamaton. Bármilyen furcsa, de a videojátékoknak is vannak rendezőik, pontosan úgy, mint a mozi filmeknek. Egy vízió eredménye az, amit mi kézhez kapunk, minden bejátszás, dialógus, kamera nézet, mellékküldetés egy hatalmas egész része, amit valakinek össze kell fognia. Már tavaly is volt szó a Rebel Moon interjúk során egy RPG projektről, amiből kiveszi a részét a rendező, s most, egy évvel később ismét felerősödött a piaci visszhang ezzel kapcsolatban. Feltehetően azért, mert a napokban megjelent a Rebel Moon második felvonása, így akár még időt is szakíthat az új játékának munkálataira Snyder.

snyder

Forrás: Netflix

Sokan úgy gondolják egyébként, hogy ilyen téren pályát tévesztett amerikai, hiszen ő arról híres, hogy grandiózus világokat hoz létre. A Rebel Moon kapcsán is megjelent temérdek anyag azzal kapcsolatban, hogy micsoda univerzumot vázolt fel a rendező a filmjének cselekménye mögé. Többen úgy vélik, hogy akár még a Star Wars-szal is felvehetné a versenyt. A gond csak az, hogy a filmek nem olyan érdekesek, így valószínűleg sosem kerül arra sor, hogy ez kiderüljön. Ez a fajta munkamorál és alkotási vágy viszont pont tökéletes lenne egy hatalmas videojáték, vagy játéksorozat megalkotása kapcsán. Csak remélni tudjuk, hogy a tavaly már emlegetett RPG világát tényleg ő álmodja meg, s kiderül, hogy igazából egy fantasztikus látnok, csak eddig rossz helyen próbálkozott…

Ezt olvastad már?

Teljesen ingyen kipróbálhatod, és megmentheted ezt a gyönyörű RPG-t

×