A Warzone az elmúlt években nem volt mentes a „Pay-to-Win” skinektől. Ezúttal azonban tudatos döntésnek köszönhetik ezt a játékosok.

2024.04.24. –  A Warzone egy teljesen ingyenes játék, hiszen a kozmetikai tárgyak megvásárlása teljesen opcionális, miközben minden játékfunkció elérhető. Természetesen sokan nem tudnak nemet mondani egy-egy skinre vagy Battle Pass belépőre. Ha valaki azonban meg bírja állni, akkor akár 4 évet is lehúzhatott már a játékban pénz költése nélkül. Az ilyen jellegű játékokban különösen ügyelnie kell a fejlesztőknek arra, hogy ne járhassanak a fizetős skinek extra előnnyel. Az ilyen kozmetikai tárgyakat „Pay-to-Win” néven szokta illetni a közösség, ám több jelenség is állhat mögötte, nem csak a konkrét győzelemre lehetnek hatással, de akár segíthetnek a gyorsabb fejlődésben is.

A legklasszikusabb lehetőség az, ha az éppen aktuális „Pay-to-Win” Warzone skin láthatóságában tér el a tömegtől. Ide sorolhatjuk az egykori Roze vagy Gaia (Groot) skineket, melyek szinte beleolvadtak a környezetbe. Aztán a Call of Duty történetében olyan is előfordult, hogy egy-egy skin extra tárgyat vagy épp slotot adott egy-egy csomag. Ez főképp a DMZ idejében volt bevett szokás, ezt sem szívlelte annyira a közösség. Úgy tűnik, hogy a Warzone fejlesztői ismét hasonló lépésre szánták el magukat, mely egyből meg is osztotta a játékosokat.

Extra XP-t ad a legújabb Warzone skin

A Warzone és Modern Warfare III virtuális boltjába április 23-án érkezett meg a Killer Skin. A fejlesztők ezzel egy időben egy Party Bonus Skin funkciót is élesítettek. Ha az aktuális csapatban több játékos is ezt a skint használja, akkor bizony combos XP szorzókra tehetnek szert. Ha két játékos használja a skint a csapatban akkor a sima és Weapon XP duplázódik, ha legalább hárman, akkor pedig bizony a Battle Pass XP-re is kétszeres szorzó kerül. A Call of Duty fejlődésének magját az XP rendszer adja, így tényleg hatalmas előnyre tehetnek szert a skint megvásárló játékosok. A közösség szerint nem biztos, hogy ez a legjobb irány, ám az Activision egyelőre még nem reagált.

Ezt olvastad már?

Jövőbelátó játékok: 5 egészen elképesztő jóslat, ami valóra vált

×