A Meta hivatalosan bejelentette, hogy megnyitja a Meta Horizon OS-t más hardvergyártóknak. Az Xbox, az Asus és a Lenovo már be is csengetett érte.

Gábor János

2024.04.23. – A nagy bejelentést, ami rendesen berúghatja a VR-headsetek terjedését a világon, maga Mark Zuckerberg jelentette be, stílusosan a cégóriáshoz tartozó Instagramon. A vállalatvezető közölte: a Meta Quest headsetek operációs rendszerét nyílttá teszi harmadik felek számára, így más hardvergyártók is nekiláthatnak a VR-szemüveg saját verziójának készítéséhez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés

 

A videó szerint az Xbox, a Lenovo és az Asus már ott van a Meta első partnerei között, és a nagy márkák várhatóan különböző felhasználási esetekre gyártanak majd új kevert valóság eszközöket, amelyek a Quest OS alatt futnak majd.

„Az Xbox és a Meta tavaly összefogott, hogy az Xbox Cloud Gaming a Meta Questhez is eljusson,

így az emberek Xbox-játékokat játszhatnak egy nagy 2D-s virtuális képernyőn a kevert valóságban. Most ismét együtt dolgozunk, hogy létrehozzunk egy limitált kiadású Meta Questet, amit az Xbox ihletett” – állítja közleményben a vállalat. „Az Asus Republic of Gamers a játékmegoldások terén szerzett szakértelmét fogja felhasználni egy teljesen új teljesítményű gaming headset kifejlesztéséhez.”

Ilyen képességek várhatók az új Meta Quest rendszerű headsetektől

Az Oculus Rift S társtervezője, a Lenovo szintén fejleszt kevert valóságot használó eszközöket, ipari termelékenység javítására, illetve tanulási és szórakoztató célra. Mark Zuckerberg vezérigazgató az Instagram-posztban felsorolta, mennyi minden válik lehetségessé azzal, hogy külső gyártók is belevágnak új Meta Quest eszközök fejlesztésébe.

Illusztráció: Meta

„Képzelj el egy könnyű headsetet, ami párosítható az asztali számítógépeddel, hogy a legjobb munkaélményt nyújtsa, otthon vagy bárhol máshol! Vagy képzelj el egyet, ami olyan magával ragadó szórakozásra összpontosít, mint a filmek és videók nézése, a legnagyobb felbontású OLED-képernyőkön! Vagy gondolj egy olyanra, ami teljesen játékra optimalizált, ezáltal támogatja a legkülönfélébb perifériákat és haptikus eszközöket, de elképzelhetsz egy extra könnyűt, amit edzésre terveztek, verejték-elvezető anyagokból, esetleg olyat, ami rögtön Xbox-vezérlővel és Game Pass-szal érkezik, hogy azonnal elkezdhess játszani a nagy képernyőn, bárhol is járj!” Ambiciózus tervek, sok sikert!

Ezt is nézd meg:

Munkára fel! – Ez az utóbbi 5 év 5 legjobb városépítő játéka

×