A Santa Monica Studio weboldala erősen utal arra, hogy a következő God of War játék fejlesztése hivatalosan is folyamatban van.

2024.04.23.  – A God of War az utóbbi években túl nagy siker volt ahhoz, hogy a Sony és a Santa Monica Studio egyszerűen lemondjon róla. Szóval annak ellenére, hogy a reboot, illetve az új, északi saga végül a hosszú fejlesztési idő miatt mégsem trilógia lett, hanem két részes játék, valószínűleg nem kell elbúcsúznunk Kratostól. A Santa Monica Studio weboldalán nemrég megjelent álláshirdetés egy új God of War játék fejlesztésére utal.

Új God of War?

Persze gondolom senki nem lepődik meg azon, hogy a stúdió továbbra is erősen gondolkozik a történet folytatásán, a jogos kérdés inkább az, hogy hogy haladnak ezek a munkálatok, tervek, és mikor számíthatunk a következő megjelenésre? A God of War Ragnarök azzal ért véget, hogy Kratos lemond pusztító sorsáról, és a remény pozícióját felvállalva elindul, hogy újjáépítse a kilenc birodalomból a megmaradtakat. Atreus eközben elindul a saját útjára, hogy megtalálja óriástársait. De ami ennél is fontosabb, a Ragnarök DLC az egyiptomi, a japán és a maja világokra is utalást tett Tyr fegyverein keresztül.

A fent említett cselekményszálak miatt szinte biztosra vehető egy új játék, a Santa Monica álláshirdetése pedig arra utal, hogy a PlayStation franchise következő fejezetének munkálatai már megkezdődtek. A stúdió Quest Designert keres egy be nem jelentett „karakterközpontú akciójátékhoz”, a követelmények szerint a sikeres jelöltnek „személyes ismeretekkel kell rendelkeznie a God of War játékokról”.

 

Volt már ilyen

Persze az elmúlt évben több hasonló álláshirdetés jelent meg a stúdió oldalán, ami több esetben is kérte, hogy a jelölt rendelkezzen ismeretekkel a God of War kapcsán. Eddig azonban leginkább olyat kerestek, aki a harcrendszerekben és egyéb dizájnfeladatokban segít, most azonban olyanra van szükség, aki a God of War történetét és küldetéseit is jól ismeri. Bár még így lehet szó egy másik, be nem jelentett játékról, azért eléggé gyanús, hogy az új alkalmazott GoW játékon dolgozik majd.

A következő God of War munkálatainak híre csupán érdekesség, de nem túl nagy meglepetés. A God of War a Sony egyik legkelendőbb franchise-a, a 2018-as reboot és a Ragnarok együtt több mint 38 millió példányban kelt el 2023 novemberéig. És bár a sorozat még a PS2-es időkből származik, a rajongók igénye a folytatásra soha nem volt még ilyen erős, így logikus, hogy a Sony és a Santa Monica érdekelt a folytatásban. A kirakósból már csak az hiányzik, hogy Kratos és Atreus melyik mitológia világában találja magát legközelebb. Ennek leleplezése azonban még évekre lehet, nem beszélve a megjelenésről. Sokat kell még várni, sajnos.

Ezt láttad már?

Metroidvania fan vagy? Ne mondd, hogy nincs miből választani: ez a 10 legjobb

×