Egymilliárd dolláros beruházásból építenek saját hotelszigetet a gamereknek Abu-Dzabi partjainál. Becsekkolni sem könnyű, hát még kifizetni a számlát.

Gábor János

2024.04.22. – Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi lenyűgöző látványterveket közölt egy e-sport sziget építéséről. A projekt célja, hogy a régiót az esport globális központjává tegye, és vonzza a világ legjobb játékosait, illetve csapatait. A sziget számos létesítményt foglal majd magába, köztük

  • egy kétszáz szobás tengerparti üdülőhelyet, spa-val és úszómedencékkel,
  • egy professzionális e-sport akadémiát, nagy teljesítményű számítógépekkel és adatelemző eszközökkel,
  • egy versenyarénát globális és regionális e-sport versenyeknek, konferenciáknak és kiállításoknak
  • vagy éppen egy streaming zónát a tartalomkészítők számára.

A sziget mögött álló vállalat, a True Gamers úgy véli, a projekt óriási gazdasági hatással lesz Abu-Dzabira, és sok munkahelyeket teremt a turizmus, a vendéglátás és a technológia területén. A sziget hozzájárulhat persze az e-sport népszerűsítéséhez is a régióban, hogy inspirálja a következő generáció játékosait.

Forrás: True Gamers

Merész terv, még Abu-Dzabi mércével is

Az e-sport sziget ötlete ambiciózus, de nem teljesen világos, hogy a sziget hogyan fogja finanszírozni a működését, mert az e-sportok iránti érdeklődés a COVID lecsengése óta apadni látszik – jegyzi meg a ManofMany. Az oldalon megosztott statisztikák szerint 2017-hez képest már kevesebb mint felére csökkent a ligabajnokságok nézettsége, míg magának a kifejezetten erre létrejött Twitchnek is estek a számai – az előző két év során több százmilliónyi órával.

Az Abu-Dzabiba tervezett projekt ettől függetlenül lenyűgöző vízió, és ha sikerül megvalósítani, akkor forradalmasíthatja az e-sport iparágat a Közel-Keleten, vagy akár az egész világon. A méretek, a fényűzés és a látványvilág alapján a cél az, hogy minél több e-sport világesemény közönségét az Emírségekbe csábítsák.

Brutális összegből épülő gamer paradicsom

Vlad Belyanin, a True Gamers társalapítója elárulta: az új sziget az Al Raha Beach mentén fog elhelyezkedni, és a vállalat a befejezésig várhatóan egymilliárd dollárt (kb. 370 milliárd forintot) fog rákölteni, amennyiből kb. 15-ször lehetne felépíteni a budapesti MOL Campust. Bár a sziget építői egyelőre nem adtak meg pontos nyitási dátumot, a beruházás megtérülését a megnyitástól számított 10 éven belül várják.

Persze, ha minden jól összejön.

Egyelőre nyilván nem közöltek pontos számokat arra vonatkozóan, hogy ugyan mennyit kóstál majd egy éjszaka a fényűző sziget valamelyik szobájában, de aligha a mezei gamer a célcsoport. Ennek egyik egyértelmű bizonyítéka az ejtőernyős check-in lehetősége: az eSports Insider úgy tudja, a hotelbe a Call of Dutyra és a PUBG-ra jellemzően ilyen módon is meg lehet érkezni, hogy az ember tényleg alaposan átvegye a GG Resort életérzést.

Ezt olvastad már?

Tessék, itt van 10 eszement sportjáték, ha már unod a Fifát meg a többit

×