Az Arena Breakout: Infinite személyében méltó kihívójára találhat a Tarkov, ami nem csak látványos, hanem ingyenes is lesz.


Bódi Dániel

2024.04.22. – Ha még nem hallottál az Arena Breakout című mobilos játékról, az azért fura, mert elég népszerű. Csak a Google Play Store-ból több, mint 10 millióan töltötték le, de hasonló sikereket ért el az App Store-ban is, a hivatalos oldalról származó letöltésekről viszont nincsenek konkrét számok, de alsó hangon is simán lehet vagy 20 milliós játékosbázisa. A siker pedig azért sem megdöbbentő, mert az Arena Breakout tök jól néz ki, teljesen ingyenes, a játékmenetet pedig a mobilos szcénában elég kiaknázatlannak számító Tarkov-Division receptet követi, azaz egy ízig-vérig kimenekítős looter shooter.

Azt viszont már nem mondanám, hogy PC-n hiány volna az ilyen címekből, hisz ott az épp túlélő The Division 2, az FPS-t kedvelők a folyamatosan pörgő Escape from Tarkovval tolhatják, másik opció az Incursion Red River, hamarosan pedig megjelenik az eddig csak konzolokon elérhető Vigor is, amit az ARMA és az Operation Flashpoint csapata készít. Szóval nincs nagy pangás, de mégis: a Tencent és a MoreFun Studios fejlesztői úgy döntöttek, hogy ebben az erős mezőnyben a rajtvonalhoz állítják az Arena Breakoutot, méghozzá már idén.

Ezt még azonban májusban megelőzi egy zárt bétateszt, amire a játék hivatalos oldalán lehet jelentkezni, a Steam-oldalán pedig kívánságlistára rakhatjuk, ha a tesztről lecsúszva kipróbálnánk a megjelenéskor.

És érdemes is lesz rákukkantani, ha érdekel a kimenekítős looter shooter műfaja. Az Arena Breakout Infinite ugyanis nem egy mobiljáték lusta átirata lesz PC-n, hanem egy grafikailag és funkciókban is kibővített kiadás, ami a fejlesztők állítása szerint az ultra-realisztikusságra fog törekedni. Már amennyire lehet ugyebár egy akciójátékban, az első in-game screenshotok alapján viszont a grafikára valóban és abszolút nem lesz panasz. A játékmenetében nyilván nem fog sok újat mutatni, de talán nem is ez a cél, bőven elég, ha legalább annyira szórakoztató, mint a Tarkov, de azzal szemben 20.000 forinttal olcsóbb, vagyis ingyen.

Megjelenési dátumot még nem ismerünk, de ha nem akar lemaradni a szintén ingyenes Vigor mögött, akkor még idén durrantania kell.

Ezt is olvasd el:

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

×