Egy játékipari bennfentes szerint a Sony jelenleg tárgyalásokat folytat arról, hogy elkészülhessen a Helldivers 2 Xbox portja.

⚡ = villámhír. Kevés szöveg, csak a lényeg, gyorsan.

2024.04.22. – Nem lennék meglepődve azon, hogy a nagy siker után a Sony valóban elgondolkozna a Helldivers 2 Xbox megjelenésén. Nem csak azért, mert a játékosok epekedve várják, hanem azért is, mert ez talán tovább bővítené a franchise egész jövőjének lehetőségeit. Nos, simán van rá esély, hogy a dolog megvalósul. Az iparági bennfentes, Shpeshal_Nick úgy hallotta, hogy

a Sony nem zárkózik el az ötlettől, hogy a Helldivers 2-t Xboxra is megjelenjen.

Minderről az április 20-i The XboxEra Podcast műsorában beszélt. Elmondása szerint a tárgyalások már folynak az Xbox portról, azonban még nagyon korai szakaszban tart a dolog. Szóval egyelőre ez csupán egy reményfoszlány, ha a port ténylegesen megvalósul, arra nagyon sokat kell még várni. A Sony döntése, hogy a Helldivers 2-t egyszerre adták ki PC-re és PlayStation 5-re, nagyon kifizetődő volt, a játékot az utóbbi évek egyik legjobb live-service címeként tartják számon. A szivárogtató Shpeshal_Nick szerint azonban az Xbox játékosoknak van okuk reménykedni, ami részben a Sony új vezérigazgatójának köszönhető.

Természetesen azt nem lehet tudni, hogy a megjelenés mikorra várható. Már csak azért sem, mert az Arrowhead csapatának most van dolga bőven a játékkal. A Helldivers 2-t PC-n és PlayStationön is problémákkal küzd, amiket meg kell oldani. A csapat ugyanis nem számított ekkora érdeklődésre, így az elején elég szegényes volt a szerverkapacitás, egy harmadik platform pedig további gondot okozna ebből a szempontból. Bár a Helldivers 2 nagyon jó játék most is, sok játékmechanika most is hibás, szóval most az ilyen fejlesztésekkel, javításokkal vannak elfoglalva. Az Xbox port tehát még nagyon messze lehet.

Ezt láttad már?

Munkára fel! – Ez az utóbbi 5 év 5 legjobb városépítő játéka

×