A Valve még valamikor 2023 júniusában leplezte le a VAC Live rendszert. A Counter-Strike 2 védelme ismét aktivizálta magát.

2024.04.21. -Nem titok, hogy manapság a Counter-Strike 2 legnagyobb hibája egyértelműen a csalókérdés. A játék folyamatosan fejlődött az elmúlt egy évben, az első tesztverzió óta. A fejlesztők szinte minden hónapban alakítottak a játékmotoron, de a végleges megjelenés előtt is rengeteg hasznos funkcióval bővült a Counter-Strike 2. Ide sorolhatjuk az átalakult vásárlási menüt, a loadoutot vagy épp a megváltozott meccs formátumot. A Source 2 valóban több erőforrást kér magának, de hosszú távon jó úton jár a Valve itt is.

A csalók kérdése azonban 2024 áprilisára tényleg tarthatatlan lett. Egyre több profi játékos, tartalomgyártó hagyja ott a Counter-Strike 2 meccseket és közösséget. Gyakorlatilag minden második mérkőzésre jut egy csaló, főleg, ha magasabb szinteken játszadozik az ember. A DM szervereket is ellepték a botok, így az átlagos felhasználók számára szinte csak a FaceIT maradt mint opció. Úgy tűnik azonban, hogy április közepétől egy biztató trend vette kezdetét a CS2 meccseken, egy régóta nem látott fejlesztés kezdett újult erőre kapni.

Feléledt a VAC Live, egyre több Counter-Strike 2 meccset szakít meg

Az április 17-én megérkezett Counter-Strike 2 frissítés után egyre több játékos számol be arról a közösségi oldalakon, hogy a VAC Live megszakítja a meccseket. A Counter-Strike 2 egy VAC Live nevet viselő megoldással bővült 2023-ban, mely már a meccsek közben kivághatja a cheatereket, majd véget is vet a mérkőzésnek. Az elmúlt hónapokban azonban már szinte a létezéséről is elfeledkeztek a játékosok. Úgy tűnik azonban, hogy a legutóbbi frissítést követően ismét egyre aktívabb a védelem ezen része. A lendület mostanra sem állt meg, úgy tűnik, hogy nem csak egyszeri alkalmakról volt szó. Remélhetőleg a fejlesztők finomítottak a CS2 Anti-Cheatjén, ám a közösség szerint ennél is radikálisabb lépésekre lenne szükség.

Ezt olvastad már?

Tessék, itt van 10 eszement sportjáték, ha már unod a Fifát meg a többit

 

×