A Wooting HE széria megjelenése nem várt fejlődést indított el. A Razer most már teljes szériát szentel az analóg billentyűzeteknek.

2024.04.21. –Az elmúlt években több szintű fejlődésen mentek keresztül a számítógépes perifériák. A legnagyobb lépés egyértelműen a vezeték nélküli technológiák elterjedése volt. Manapság már nem jelentenek semmilyen hátrányt ezek a kapcsolatok. A gyártók saját, 2.4 GHz-es megoldásai gyakorlatilag lag-mentes összeköttetést biztosítanak. Legyen szó fejhallgatókról, egerekről vagy billentyűzetekről, bátran választhatják a Wireless változatokat a kompetitív játékosok. Egy másik fontos érték is változott.

Analóg kapcsoló

Analóg kapcsoló

A polling rate azt határozza meg, hogy hány alkalommal kommunikál másodpercenként az adott periféria a számítógéppel. Ez az érték sokáig 1000 Hz-ben tetőzött, ám az elmúlt években feltűntek, 2000, 4000, sőt, 8000 Hz polling rate-tel operáló eszközök. Leginkább egerek esetében figyelhető meg ez a fejlődés, hiszen egy billentyűzet és füles esetében jóval kevésbé kritikus ez. Hiba lenne azonban azt hinni, hogy itt meg is álltak az újítások. Egyre több billentyűzet érkezik analóg kapcsolókkal, mely teljesen új szintet hozhat el a használat során. Kiemelhetjük a Wooting vagy a SteelSeries Apex Pro termékeit, de immáron a Razer is felhúzott egy teljes termékpallettát.

Teljes lett a Razer Huntsman V3 Pro széria

Razer analóg billentyűzetek

Razer analóg billentyűzetek

A Razer áprilisban bejelentette, hogy teljes lett a Huntsman V3 Pro széria. A 60%-os, TKL és 100%-os kiosztású billentyűzetek nem viccelnek, ha a teljesítményről van szó. A kapcsolók képesek érzékelni azt 0.1 és 4 mm között, hogy mennyire nyomtuk le az adott billentyűt. Ezt a kapcsolók alá beépített Hall szenzor és a kapcsolókba beépített mágnes segítségével határozza meg, gyakorlatilag a mágneses tér megváltozását alakítja át 0 és 100% közötti értékre. Azaz nem csak a lenyomás és a nem lenyomás állapotait tudja hasznosítani a billentyűzet, hanem egy sokkal szélesebb skálát.

Ennek köszönhetően a teljesítmény, a válaszidő is jóval kellemesebb lehet. Szintén nem elhanyagolható az sem, hogy  teljesen személyre is szabható a kapcsolók viselkedése. Azt akarod, hogy csak teljesen lenyomva érzékeljen a billentyűzet? Megoldható. Azt akarod, hogy már a legkisebb hozzáérésre lenyomásként regisztrálódjon a leütés? Ezzel sincs gond. Természetesen a szokásos körítés, azaz a cserélhető kábelek, az RGB világítás és a csuklótámasz sem maradt ki a Razer repertoárjából.

Forrás: TPU

Ezt olvastad már?

Tessék, itt van 10 eszement sportjáték, ha már unod a Fifát meg a többit

 

 

×