Az iPhone tulajdonosok örülhetnek, hiszen hamarosan még több lehetőséget kaphatnak a régi játékkonzolok, például a PlayStation emulálására.

2024.04.20. – Úgy tűnik, hogy nem sokkal azután, hogy az EU-s törvények miatt az Apple megnyitotta az utat a külső alkalmazásoknak, egyre többen nyújtanak be ötleteket. Az App Store szabályainak változása nemrég többek között lehetővé tette, hogy emulátorok jelenjenek meg iOS-re, így beindult a retro játékláz iPhone-on és iPadon. Miközben a Delta érkezését a játékosok örömmel fogadták, sajnos az csak a Nintendo játékokra korlátozódik. Ez persze nem jelenti azt, hogy más ne dolgozna mondjuk régi PlayStation vagy Sega konzolok emulálásán.

PlayStation iPhone-on?

A Provenance EMU, egy sok platformon elérhető emulátor mögött álló csapat azt tervezi, hogy saját alkalmazást készít az App Store-ba – írja az iMore. A projekt vezetője, Joseph Mattiello azt mondta, hogy a csapat vizsgálja az új App Store szabályait, hogy az alkalmazás megfeleljen a követelményeknek. A Provenance amúgy ugyanúgy játékokat emulál, de szélesebb lehetőségeket nyújt, mint a Delta. A Provenance ugyanis kiterjeszti a retro játékok támogatását olyan rendszerekre, mint a standard NES, SNES, Game Boy Color, Nintendo 64, Virtual Boy és a Famicom Disk System.

Ennél is fontosabb, hogy más platformcsaládokat is támogat, például a Sega Master System, Genesis, Saturn, valamint a Sony PlayStation 1. A csapat azt is elmondta, hogy néhány újabb konzol, köztük a Sega Dreamcast és a Sony PlayStation 2 támogatását is tervezik. Ez tehát azt jelenti, hogy ha sikerrel járnak, akkor iPhone-ra is megjelenhet egy emulátor, amivel nem csak PlayStation 1, de akár PlayStation 2 játékokat is futtathatunk a telefonunkon.

Provenance

Mattiello és csapata 2016 óta dolgozik a Provenance-on, ám eddig nehezen volt elérhető olyan platformokon, mint az iPhone. A szabályok megváltozása azonban megnyithatja ezt az utat. Az emulátor ráadásul rengeteg egyedi grafikai és egyéb beállítást tesz lehetővé. Úgy tűnik, hogy a retro játékokat egyre könnyebben lesz elérni a jövőben. Ez azért jó hír, nem?

Ez is érdekes:

Az összes Superman: ez a 14 színész játszotta filmvásznon és tévében

×