Vajon az, hogy 2 hónappal a megjelenés után máris 50 százalék kedvezménnyel kapható a Ubisoft hivatalos oldalán a Skull and Bones, megmenti a játékot?

2024.04.19. – Megmondom őszintén, nekem már az Assassin’s Creedben sem jött be a hajós csata, így esélyt sem akartam adni a Ubisoft kalózos játékának, aminek ez a játékmechanika lett az alapeleme. Azután meg pláne nem, hogy már a nyílt béta után érkeztek a negatív kritikák. Sajnos a februári megjelenés sem segített semmit a játék megítélésén, arról nem is beszélve, hogy a Ubisoft a játékért 70 eurót kért, hacsak nem vagyunk hajlandók előfizetni a Ubisoft+-ra.

Árzuhanás

Ha a Metacritic számait nézzük, a Skull and Bones a kritikusokról is alig tudott 60 pontnál többet összeszedni a 99-ből, a játékosok meg alig adtak többet 3 pontnál az 10-ből. Bár még 2024 elején vagyunk, de már most az év egyik legrosszabb megjelenései közt tartják számon. Bár a Ubisoft eleinte nagyon bizakodó volt, és próbálta győzködni az embereket, hogy ez egy „AAAA-s” játék, és megér 70 eurót, talán mostanra rájött, hogy nem így van. A cím árát már az első két hétben 30%-kal csökkentették, most viszont, 2 hónappal a megjelenés után már 50 százalék kedvezménnyel árulják PC-re, a hivatalos oldalon. Így az egyik leggyorsabban leértékelt (értsd: értékét vesztett) Ubisoft megjelenés lett.

Csak PC – egyelőre

A stúdió persze még nem osztott meg infókat arról, hogy hogyan fogyott a Skull and Bones, de az árengedmény alapján feltételezhető, hogy nem valami jól. A poén az, hogy egyelőre azonban csak a PC játékosok húzhatják be 30 euróért, kb. 12 ezerért a játékot, a konzolosok nem kaptak kedvezményt. Bár valószínűleg az egész csak idő kérdése.

Úgy tűnik azonban, hogy az emberek még ezzel sem elégedettek, főleg azért, mert sokan februárban teljes áron vették meg a címet. A dolog azért is kínos, mert a Ubisoft nagyon sok évet és rengeteg pénzt ölt ebbe a projektbe, a célt azonban nem érték el vele. Az eset egy újabb példa arra, hogy miért nem olyan jó ötlet már az AAA-s játékok megvásárlása a megjelenéskor.

Ezt láttad?

Tudtad, hogy a Fallout-játékok tele vannak világsztárokkal?

×