Három év után végre Xbox konzolokra is megjelenhet az elmlúlt évek egyik legcsodásabb PlayStation konzolexkluzív játéka, a Kena: Bridge of Spirits.


Bódi Dániel

2024.04.19. – Nagyjából hét évvel ezelőtt nagy szintet készült lépni az Ember Lab csapata: a rendkívül alacsony létszámú, addig alapvetően különböző külsős-szerződéses munkákat, kisebb reklámfilmeket és szpotokat vállaló csapat a The Legend of Zelda világában játszódó animációs rövidfilmje után eldöntötte, hogy elkészíti az első saját videojátékát, a Pixar-mesék látványvilágát idéző, és az ázsiai kultúrán, hit- és mondavilágon alapuló Kena: Bridge of Spirits-et.

Az ötletből készült prototípust aztán több nagyobb kiadónál megfuttatták, végül a Sony-val sikerült összepacsizni, így a tőlük kapott konzolexkluzivitást szavatoló pénzből nemcsak újabb fejlesztőkkel bővülhetett a gárda, de 2021-ben ki is adhatták az egészen elbűvölő akció-kalandjátékot. A Kena azonban az összes csodája és bája ellenére is csak mérsékelt sikert aratott – bár az eleve alacsonyabb fejlesztési költsége megtérült, aminek mindenki nagyon örült, de tény, hogy jóval nagyobb figyelmet és sikert érdemelt volna.

Egy évvel később, 2022-ben menetrendszerűen megjelent PC-re is, ami bizonyosan jót tett az eladásoknak, ebből pedig már sokan le is vezettük, hogy hamarosan Xbox-konzolokon is elérhető lesz. Aztán telt-múlt az idő, kettőt pislogtunk és 2024-ben találtuk magunk, az xboxos Kena: Bridge of Spirits azonban sehol, és eddig semmi sem utalt arra, hogy valaha lesz.

De csak eddig.

Mikor már majdnem lemondtunk róla, szinte csodával határos módon pont a napokban frissült a korhatár-besorolásért felelős ESRB hivatalos oldalán a Kena: Bridge of Spirits kiadásaira vonatkozó lista, mégpedig egy Xbox Series-re szánt Deluxe Editionnel. Ez mindenképp egy kellemes meglepetés, hiszen általában az ilyenfajta PS-konzolexkluzív játékok egy év után jelennek meg más platformokon, nem pedig 3 évvel később.

Az ESRB frissítése szerint az Ember Lab a Maximum Entertainment (Spirit of the North 2, Smalland, Teslagrad) kiadóval állapodott meg a Kena xboxos kiadásáról, ami igen közel lehet a megjelenéshez, ha már besorolást is kapott. A hivatalos bejelentés több portál szerint is az Xbox júniusi játékbemutató eseményén kaphat helyet, ahol a várható extrák mellett a pontos megjelenési dátumot is leleplezhetik.

Ezt is olvasd el:

Tudtad, hogy a Fallout-játékok tele vannak világsztárokkal?

×