Elkészült a világ legunalmasabb telefonja, a The Boring Phone. A HMD és a Heineken kütyüje egy promóció keretein belül lesz szétosztva világszerte.

2024.04.19. – Valljuk be, ma már alapfelszereltségnek számít az okostelefon. Ami 10 évvel ezelőtt még talán luxusnak számított, az ma már Maslow-piramis előkelő helyén helyezkedik el. A zsebünkben pihenő kütyük nem csupán hívások lebonyolítására használhatók, SMS-t küldhetünk velük, az állandó internetlérésnek köszönhetően pedig akár az egész életünket menedzselhetjük rajtuk. Ma már kevés olyan készülék van, amin ne lehetne e-mailezni, naptárat kezelni, határidőnaplót vezetni, képet- vagy akár filmet szerkeszteni, böngészni a neten, vagy szórakozni. Utóbbi kategóriába tartoznak a különféle játékok, vagy éppen a streaming platformok dedikált applikációi. Mindez egyetlen készülékben, ami elfér a zsebünkben. Ha nem lennének okostelefonok, valószínűleg el tudnánk szüttyögni, de az biztos, hogy velük minden egyszerűbb és már nehéz lenne letérni erről az útról.

A Nokia márkanév alatt telefonokat kiadó HMD a héten viszont bejelentette, hogy szembe megy ezzel a trenddel és piacra dobta a világ első, szándékosan „unalmas mobiltelefonját”.

Ismét a múltban

Mindez persze egy jól csengő reklámszöveg 2024-ben, pláne azoknak, akiknek herótjuk van attól, hogy állandóan az interneten függjenek, mégis azért nem teljesen igaz. Elvégre amikor megjelentek a mobiltelefonok, még tényleg csak hívások lebonyolítására voltak jók. Ettől függetlenül a HMD most a fiatalabb generációknak is meg kívánja mutatni, hogy milyen az, amikor az ember nem függ a mobiljától.

telefonja

A készülékből ugyanis hiányzik minden, ebben az eszközkategóriába az elmúlt két évtizedben bemutatott fejlesztés. Így internet sincs rajta, app-okat sem lehet telepíteni rá, de még csak beépített támogatást sem tartalmaz a közösségi médiához az egyébként a Heinekennel együttműködésben elkészített mobil. – írja a PCFórum. A 2000-es éveket megidéző telefon ugyanakkor nem csak képességeit tekintve retro, de külsejét is a hőskor megidézésének jegyében alkották meg. Gombjai óriásiak, kijelzője pixeles és csak egy szín megjelenítésére képes, a készülék egésze pedig az egykor igen népszerű szétnyitható kagyló formátumban érkezik.

 

Egyébként a HMD-nek tényleg az volt a célja ezzel a mobillal, hogy a használói jobban tudjanak figyelni az őket körülvevő világra. Vásároljanak újra újságokat, ha híreket akarnak reggel olvasni a metrón, vagy vonaton, esetleg hazafelé YouTube videók helyett egy könyv szórakoztassa őket a hosszú úton.

A telefont megvásárolni még nem lehet, a HMD és a Heineken csupán csak 5000 darabot tervez készíteni a The Boring Phone-ból, amiket világszerte egy promóció keretein belül fognak szétosztani. (Utána majd lehet próbálkozni az eBay-jel…)

Ezt olvastad már?

Ennyi volt: a Netflix lelőtte a The Witcher-sorozatot ⚡

×