Hamarosan ismét összefuthatunk a Google Utcakép (Street View) autóival a magyar utakon, utcákon és autópályákon. Pár nap és érkeznek!

2024.04.19. – Gioacchino Gammino olasz maffiózó még 2002-ben szökött meg egy római börtönből, ahová nem meglepő módon gyilkosság miatt került, és ahol a büntetése szerint az egész életét el kellett volna töltenie. A férfi a nagy szökését követően a spanyolországi Galapagar városába menekült, amit csak onnan derült ki, hogy szerepelt a Google Maps itt készült Utcaképein (Street View). A sztori bejárta a világsajtót, Gammino pedig visszakerült oda, ahol a bíróság szerette volna tudni. Persze ennél általánosabb haszna is van a Google Utcaképnek, mégis ez a kis szösszenet bizonyítja, hogy igencsak fontos funkcióról van szó. És ha már ilyesmit véghez lehet vinni a használatával, bizony érdemes frissen tartani a rendszert.

Az Utcaképet egy erre felkészített, speciális Google autóval rögzítik, ami ha tetszik, ha nem a vezetőjének, gyakorlatilag alaposan be kell, hogy járjon minden utat, utcát, utcácskát a világon. Természetesen több ilyen is a Google rendelkezésére áll, azonban nincsen országonként egy-egy használatban.

Ismét Magyarországon

Időről időre vissza-visszatér a kocsi az országokba és frissíti a Google képtárát annak utcáiról. Még nem tökéletes a lefedettség, de a cég igyekszik a lehető legalaposabb Utcaképet létrehozni a bolygónkról. Magát a funkciót bármikor el lehet érni a Google Maps-en belül, ha rendelkezik az adott útszakasz Utcakép anyagokkal, azt egyetlen kattintással be is húzhatjuk és leellenőrizhetjük, hogy jó helyen járunk-e. Ez egyébként egy kiváló lehetőség azoknak, akik nehezen tájékozódnak a térképnézetet használva, hiszen így képek segítségével határolhatják be, hogy merre császkálnak éppen.

google

Ha pedig valaki „maradandót szeretne alkotni”, mint az öreg olasz maffiózó, az készüljön, mert a Google bejelentette, hogy hamarosan visszaküldi Magyarországra a Street View kocsit és frissíti a magyar utak képadatbázisát. – vette észre a PCForum. Az Utcakép autók április 23-án indulnak el majd újra Magyarországon, hogy frissítsék adataikat, és új képeket készítsenek és töltsenek fel a szolgáltatásba. Elsőként a Dunántúlon találkozhatunk majd velünk az utcákon vagy akár házunk ablakából kinézve, de a keleti országrészben is felbukkanhatnak majd.

A személyes adatok védelme érdekében a Google Maps-en minden személy arca, akiket rögzítenek a speciális autók, el lesznek homályosítva.

Ezt olvastad már?

Ennyi volt: a Netflix lelőtte a The Witcher-sorozatot ⚡

×