A billentyűzetek után saját gombot jár az AI-nak az egéren is – erre esküszik az új eszközt piacra dobó Logitech. Mutatjuk, mi mindenre lesz jó!

Gábor János

2024.04.18. – Jön a mesterséges intelligencia gomb az egerekre is, ráadásul, amint látni fogod, nagyon kiemelt helyet kap. Ez a megoldás, amivel most a Logitech állt elő, jó eséllyel a hardvergyártáson végig söprő újabb trend lesz, a Windows billentyűzetek AI-gombja után. A PC Fórum szerint a cég új egerein megjelenő gomb éppen úgy chatbotot fog előhívni, mint a Redmondban megálmodott társa, de nem ugyanazt a nyelv modellt fogja használni.

Ezt tudja az AI-gomb

Amíg a billentyűzet gombja a Copilotot indítja, a Logitech plusz gombja a Logi AI Prompt Builder-t. A vállalat saját szoftverét szintén lehet mindenféle kérdéssel támadni, ám a szerepe az egyszerű szöveggenerálásnál összetettebbnek ígérkezik: átfogalmazni, villámválaszt adni és képet létrehozni is tud.

A Logi AI Prompt Builder egyébként a ChatGPT-re épül – jelenleg, de nem törvényszerű, hogy ez mindig így is marad.

A szoftver használata amúgy nem függ össze az új egér birtoklásával, hiszen korábbi termékekhez szintén illeszkedik, csak éppen azokon nincs számára külön előhívó gomb. Ennek hiányában persze a Logi AI Prompt Builder indítása bármely más, tetszőleges gombra rápakolható, ha szeretnénk. Az új, mesterséges intelligencia gombbal ellátott egér viszont biztos, hogy letisztultabb, kényelmesebb megoldást kínál rá. A termékcsoport a Logitech Signature AI Edition Mouse nevet kapta, és 50 dollár (18-19 ezer forint) körüli összegért került fel a cég webáruházába. Biztos, hogy hamarosan egyre több viszonteladónál is hozzáférhető lesz.

Ezt is nézd meg:

Nincs elég hely PS5-ön? – Ez az 5 SSD megmenti a napot

×