Az Ori and the Blind Forest egy halom díjat bezsebelt, s most a Moon Studios új akciójátéka is ebbe az irányba tart. Reszkess Diablo, jön a No Rest for the Wicked!

2024.04.17. – Amikor játékfejlesztő cégekről, vagy kiadókról van szó, a legtöbb embernek az „igazán nagyok” ugranak be először. Felteszem ilyen az Electronic Arts (EA), a Ubisoft, vagy éppen a Naughty Dog, szinte biztos, hogy a legtöbben tőlük várják mindig az újdonságokat. Ez egyébként valahol érthető is, hiszen ha az elit csoportjába tartozik valaki, akkor azzal pénzügyi jólét is társul az esetek túlnyomó többségében. S ha nem kell aggódni a fejlesztés során a pénzért, feltehetően a végtermék is az átlag fölé fog emelkedni. Ezzel az analógiával még talán egyet is értenék, ha a Ubisoft ne került volna megemlítésre. Ők tipikusan azok, akik maximum, mint kivételek, erősíthetnék a szabályt, hiszen szinte alig van olyan játékuk, ami ne keveredett volna valamilyen úton-módon botrányba a bugok és furcsa glitch-ek miatt. Vannak viszont olyan kisebb fejlesztő-és kiadócsapatok, amik nem dolgoznak akkora forrásból, mint az előbb említettek, mégis bármi, amihez nyúlnak, arannyá válik.

Sarokba szorulhat a Diablo

Az egyik ilyen a Moon Studios, akik egy halom díjat nyertek már, de meg vagyok arról győződve, hogy szinte senkinek sem ugrik be, hogy miket dobtak piacra. A még bőven inde-nek nevezhető stúdiónak köszönhető például az Ori and the Blind Forest és annak folytatása. A gyönyörű, stílusos platformer-sorozat szinte már minden platformon elérhető, s nyugodtan mondhatom, hogy mindkettő kötelező darab. A történet és a karakterek elragadók, a játékmenet lebilincselő, a látvány pedig fantasztikus.

diablo

Ezért is olyan izgalmas, hogy a héten új játékuk jelenik meg. A jól bevált platformerformulától elrugaszkodva ezúttal a Diablo-játékokhoz hasonló akció-RPG élménnyel fognak szolgálni. Ugyan „csak” Early Access, tehát korai hozzáférésű változata jelenik csak meg Steamen az új játékuknak, de az előzetes alapján már így is érdemes lesz fejest ugrani a lehetőségbe. Ha szereted a felsőnézetes akció-RPG-ket, amiben ömlik a loot és százával jönnek a legyőzendő ellenfelek, a No Rest for the Wicked biztosan ellát majd jó pár órányi élménnyel.

 

A felnőtteknek szóló szerepjátékon jól látszik, hogy a Moon Studios háza tájáról érkezik, hiszen a grafikára és animációs stílusra biztosan nem lehet panaszunk. Az egész előzetes lenyűgözően festi le a játék hangulatát, a zene, illetve a karakterek megszólalásai mind-mind egy varázslatos, ámde durva világot sejtetnek.

A játék Steam profilja alapján április 18-án lesz elérhető.

Ezt olvastad már?

6 remek játékot kapnak a Game Pass-előfizetők, 6-tól pedig búcsúzhatnak

×