Folytatódhat minden idők egyik, ha nem a legjobbnak tartott szuperhősös sorozata, a Hősök – de sajnos nem pont úgy, ahogy a rajongók remélték.


Bódi Dániel

2024.04.14. – A cím olvasatán menten a szívükhöz kapó Hősök ősrajongók számára egyszerre egy jó és egy rossz hírrel kell szolgáljak. A jó hír, hogy az alkotója, Tim Kring gőzerővel dolgozik a sorozat feltámasztásán, aki Heroes: Eclipsed című folytatásának ötletével és koncepciójával szinte mindenhová bekopogtat, legyen az tévécsatorna, vagy streaming szolgáltató, igazából tökmindegy, csak érdekeljen valakit.

Hogy sikerrel jár-e, azt nehéz megmondani, hisz a Marvel épp a szarból próbálja kivakarni magát, míg eközben a DC-nél James Gunn tesz épp rendet Zack Snyder ámokfutása után, mialatt sokan a szuperhősös recept végét látják mindebben: a két nagy rúgkapálása ugyanakkor remek lehetőség volna, főleg, ha a Hősök a inkább The Boys útjára lépve kifejezetten a felnőtt közönséget célozná. A Deadline szerint jelenleg a Universal Studio tévés részlege tűnik a befutónak, aki abszolút nyitott a Heroes: Eclipsed gyártására, de konkrét megállapodás még nincs.

Különös, hogy a 2006 és 2010 között futott Hősök épp a Marvel felvirágozásának kezdetén ért véget, most pedig, annak élet-halál harca közepette kelhet új életre.

A rossz hír ugyanakkor, hogy annak idején hiába maradt abba a 4. évaddal az eredetileg ötévadosra tervezett – majd 2015-ben a Hősök: Újjászületéssel inkább kevesebb, mint több sikerrel valamennyire keretezett történet nem a hagyományos módon folytatódik. Amennyiben az Eclipsed valóban megvalósul, az teljesen új fiatal hősöket fog bemutatni, akik egy évvel az eredeti sorozat eseményei után kezdik felfedezni az erejüket. Bár Kring szerint számíthatunk majd visszatérő vendégszereplőkre mind a hősök, mind pedig a rosszfiúk oldalán, de a középpontban az új karakterek lesznek. Legnagyobb bánatunkra Zachary Quinto ikonikus, számára a világhírnevet is meghozó Sylarja viszont aligha bukkan fel újra, aki már az Újjászületést is kihagyta.

Hogy az új sorozat pontosan mikor érkezhet, azt megjósolni sem lehet: valószínűleg évekre vagyunk egy lehetséges premiertől, amit megelőz még a végleges forgatókönyv kidolgozása, a stáb megszervezése, a színészek kiválogatása, a díszletek felépítése, majd a forgatás és az utómunka – szóval 2027-nél előbb egy képkockát sem látunk belőle. Addigra pedig valószínűleg már a Marvelnél már is a mutáns-érába lépünk, ami voltaképp nagyon hasonló, mint a Hősök története, amiben a világon el-elvétve aktiválódnak a korábban hétköznapi életet élő fiatalok: gyerekek és tinédzserek addig rejtett képességei. Némelyikük azonban nem a legjobb célokra szeretné azt használni.

Ezt is olvasd el:

30 legendás sorozat a 2000-es évekből, amikre totál ráfüggtünk

×