Hamarosan új fejezet indul a World of Warcraft (WoW) Classic nagykönyvében. A Lich Kinget legyőzik, Deathwing haragja viszont megérkezik…

2024.04.10. – Próbálkozhat bármivel a Blizzard, valószínűleg a cég végezetéig a World of Warcraft (WoW) lesz a legsikeresebb és legismertebb címük. Az MMO kategória koronázatlan királya jelenleg másodvirágzását éli a Classic szervereknek köszönhetően, ahol az emberek lényegében újra átélhetik azt, amit az elmúlt 20 évben. A Blizzard fogta magát és nulláról elkezdte ismét élesíteni a WoW különféle kiegészítőit, kezdték ezt a vanillával, majd pedig jöttek szépen sorban a The Burning Crusade, a The Wrath of the Lich King, s most hamarosan a Cataclysm kiegészítők. Ebből a sormintából kikövetkeztethető, hogy valószínűleg folytatni fogja a Blizzard a retail sorrendet. (Mondjuk reméljük, hogy a Shadowlands előtt megállnak majd…)

Jelenleg a sokak által istenített Lich King kieggel játszhatunk, ha van élő előfizetésünk, ám szerencsére a Cataclysm is még az az időszak volt, amit sokan kedveltek régen. Deathwing haragjának eljövetele ráadásul már kísértetiesen közel van, ezt most a Blizzard is megerősítette.

Pár hét és Pre-Patch!

A nagy frissítést mindig egy kisebb, előkészítő fázis előzi meg, ez a „Pre-Patch fázis” a World of Warcraftban. A Cataclysm Classic előkészülete április 30-án indul, ekkor élesíti a Blizzard a Pre-Patch-et. Ez az időszak majd’ egy hónapot vesz majd igénybe, a hivatalos Cataclysm Classic megjelenését május 20-ra tervezi a kiadó.

Ami viszont izgalmas a Classic szerver kapcsán, hogy itt nem kell hosszú hónapokat várni a nagyobb tartalomfrissítésekig. Azt már anno kivártuk türelemmel, most viszont sebesen pörögnek, ezzel még intezívebbé és izgalmasabbá téve a játékélményt. A Rise of the Zanadalari (4.1) már júliusban befut, míg a Rage of the Firelands-re (4.2) csupán csak októberig kell majd várni. A záróakkord kevesebb mint egy év múlva várható, 2025 januárjában, ez lesz az Hour of Twilight (4.3).

wow

Hogy miért érdekes a Cataclysm megjelenése? Ez az a tartalomcsomag, ami elhozza a Classic szerverekre a worgeneket és goblinokat, mint játszható fajok. Sőt, a retail archeológusai is örülhetnek, ugyanis az Archeology profession is most érkezik minden újdonsággal együtt. A világ is bővül az új level cap mellett, íme minden fontosabb érkező:

  • 7 új zóna: Mount Hyjal, Vash’jir, Twilight Highlands, Uldum, Deepholm, Kezan, és Gilneas.
  • 9 ú Dungeon: Blackrock Caverns, Throne of the Tides, Vortex Pinnacle, The Stonecore, The Lost City of Tol’vir, The Halls of Origination, Grim Batol, Deadmines, Shadowfang Keep
  • 3 új Raid: Throne of the Four Winds, Blackwing Descent, és Bastion of Twilight

Igazán izgalmas időszak elé néznek a Classic játékosok. Deathwing őrjöngése után már semmi sem lesz a régi Azerothon, készüljetek!

Ezt olvastad már?

Így állítsd be a Warzone-t Season 3-ban, hogy minél több FPS-ed legyen

×