Film/TV

10 manga, amiből minden rajongó animét akar, lehetőleg most

2024.03.25. – Igen, igen, igen, a japán anime rajongói bizonyára nagyon sok mangát olvasnak, főleg akkor, amikor a képregény jóval előrébb jár a történetben, mint az animációs változat. Ugyanakkor valljuk be: a legtöbb esetben szívesebben nézzük a történetet anime formájában, amit az is bizonyít, hogy a legtöbb streaming szolgáltató kiemelten kezeli a japán animéket. A Netflix még egy rakás élőszereplős változaton is dolgozik. Persze vannak olyan mangák, melyek még sosem kaptak animét, mégis olyan népszerűek, hogy tuladjonképpen megérdemelnék. Nemrég – szokásához híven – az AnimeJapan megkérdezte a rajongókat, hogy ők 2024-ben melyik jelenleg futó manga alapján látnának szívesen anime-változatot? A szavazás február 1. és március 4. között zajlott, a rajongók az 50 legnépszerűbb cím közül választhatták ki a kedvencüket, amiből szerintük már kéne anime.

Top 10 manga, amiből animét akarnak

Az első helyre Hami Nakasora – Shinanonchi no Ikuru című került, ami két testvér, Shinano és Ikuru mindennapjait mutatja be a késői Showa és a korai Heisei-korszakban. A második és harmadik helyet a Shougakusei Emamoto Emumi no Katte Kimama Life című családi vígjáték és a Real Otaku Life foglalja el, utóbbi egy otaku tánccsoportról szól.

Az I Think I Turned My Childhood Friend into a Girl, Azusa Banjou népszerű mangája a negyedik helyet szerezte meg. A manga két gyerekkori barát, Kenshirou és Hiura történetét követi, ahogy a barátságuk közötti határvonal kezd elmosódni, amikor Kenshirou sminkelni kezdi Hiurát. Az Ugly Red-District Girl vagy Ugly Duckling of the Entertainment District című fantasy-románc manga sok szavazatot szerzett, és az ötödik helyre került, amit az I Love Your Cruddy című pszichológiai dráma követ.

A hetedik helyre a Weekly Shounen Jump egyik újabb nagy sikernek örvendő darabja, a Takeru Hokazono által írt Kagurabachi került, ami a megjelenésekor leigázta a mangavilágot. Debütálása óta folyamatosan a legnézettebb mangák listáján szerepel. Az utolsó három manga, amit a rajongók animációban szeretnének látni, a The Summer You Were There, a Kindergarten Wars és a Psyren című manga.

Ne felejtsük el, hogy a szavazás-sorozat során első helyre került mangák nem egyszer kaptak már (talán a közönségszavazás ereje miatt is) anime-adaptációt. A portál összesen 103.473 szavazatot kapott, ami nem semmi! Csak remélni tudjuk, hogy az idei ranglistán szereplő művek közül is lesz néhány anime adaptáció.

Ezt láttad már?

DV

Korábbi cikkek

Így alakultak a videokártya árak márciusban – Minden Super?

2024.03.25. – 2022 közepén pozitív hírek érkeztek a videokártya árak csökkenésével kapcsolatban. A kínai belpiac…

31 perc telt el azóta...

Pletykák szerint hamarosan bejelenthetnek egy Marvel FPS játékot

2024.03.25. - A Marvel név komoly erővel rendelkezik a médiapiacon. Legyenek ezek filmek, könyvek, képregények,…

1 óra telt el azóta...

Büntetést kap a rendőr, aki 17 órát játszott Switchen szolgáltat közben

2024.03.25. - Nem ez az első eset, hogy a rendőröket is annyira lefoglalja egy-egy Nintendóhoz…

1 óra telt el azóta...

Egyre biztosabb, hogy 2025-ben sem fog megjelenni a GTA VI

Bódi Dániel 2024.03.25. - Nem ez volna az első eset, amikor elhalasztják egy GTA-játék megjelenését,…

1 óra telt el azóta...

Két játék fut egyszerre? – Furcsa PlayStation Plus hiba bukkant fel

2024.03.25.- Megmondom őszintén, nekem nagyon tetszik a PlayStation Plus streaming része, amikor ugye nem is…

3 óra telt el azóta...

Ha az alkotókon múlik, mehet tovább a Netflix legújabb nagy dobása

Gábor János 2024.03.25. - Magyarországon már lenyomta az Úriembereket, és gyanítjuk, hogy világszerte is a…

4 óra telt el azóta...