A Mester, ha tudott is róla, hogy készül a projekt, a Dragon Ball vidámpark hivatalos bejelentését már nem érhette meg. Elég váratlan helyszínen építik fel.

Gábor János

2024.03.22. – Alig néhány héttel az alkotó, Akira Toriyama halála után nyilvánosságra hozták, hogy megépül a világ első, Dragon Ball tematikájú vidámparkja, aminek minden egyes attrakciója az Akira Toriyama univerzumában született képregények, filmek és játékok alapján készül – írja a Variety. Egy ilyen vidámparkot első és második helyen várnák Japánba vagy az USÁ-ba és csak utána Európába, de nem, EGYIK SEM talált:

a világelső Dragon Ball vidámpark Szaúd-Arábiában épül meg.

A Dragon Ball park középpontjában nyilván Goku, a természetfeletti harcművészeti erőkkel rendelkező fiatal fiú áll, aki hét mágikus gömb összegyűjtésére indul a világban. A japán manga műfajban született óriási univerzum érdekes módon a szaúdi főváros, Rijád mellett épülő Qiddiya turisztikai projekt keretében jön létre – jelentette be pénteken a Qiddiya Investment Company és a Toei Animation. A Qiddiya a Saudi Vision 2030 program részeként a szaúdi gazdaság diverzifikálását célozza, és óriási, kifejezetten szórakoztatásra létrehozott, hipermodern városnegyed lesz – benne tehát egy Dragon Ball parkkal, ami kétszer akkora, mint a floridai Disney World.

Többen szeretik a Közel-Keleten a Dragon Ballt, mint gondolnád

A március 1-jén, 68 éves korában meghalt Toriyama talán nem lepődne meg rajta, hogy Szaúd-Arábiában hívják életre a világ legelső Dragon Ball vidámparkját, mert tudhatta, mennyire sok rajongója van a történeteinek a Közel-Keleten. A manga és az anime egyre népszerűbb a szaúdiak körében, ahol a Manga Productions helyi anime-gyártó és -forgalmazó cég szerint már mintegy 13 millió fan él, de a japán műfajok az egész arab világban is aratnak: kb. 85 milliós rajongótábort tudhatnak maguk mögött. Ennyi elszánt embernek már nem rossz ötlet vidámparkot építeni! Valahogy így fog kinézni:

A tervezett Dragon Ball park hatalmas lesz: több mint 500 ezer négyzetméteren terül majd el, és hét különböző területre osztják – az eredeti sorozat különböző ikonikus helyszínei alapján. A hivatalos közlemény szerint a több mint 30 attrakcióból álló kínálat részeként öt, legmodernebb technológiával épült hullámvasút is helyet kap a parkban, miközben Dragon Ball témájú szállodák és éttermek is sorakoznak majd a területen.

Ezt is olvasd el:

Búcsú Akira Toriyamától – A legendás Dragon Ball atyja és öröksége

×