Hamarosan teljesen megszűnik a Microsoft Rewards az Xbox felhasználók számára. Ám nem kell félni, lesz alternatíva, ahol küldetéseket hajszolhatunk.

2024.03.20. – Nincs is annál jobb, mint mikor játszunk a játékainkkal és ezért még jutalmat is bezsebelhetünk. Szerencsére az összes nagyobb kiadó ráébredt már erre, így mind Nintendon, mind Xboxon, s mind PS-en van lehetőségünk speciális tartalmak farmolására a játékóráinkkal. A PlayStation Stars digitálisan gyűjthető tárgyakat kínál, valamint vásárlások után levásárolható kreditcsomagokat. A Nintendo hasonlóan jár el, bár az ő esetükben ha szerencsések vagyunk és még a készlet tart, pár különleges, valós merch-höz is hozzájuthatunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, zeldás matricacsomagok, mariós tollak, vagy éppen splatoonos poháralátétek üthetők le időről időre. Ettől függetlenül még érdemes nézni a kihívásokat és gyűjteni a pontokat dögivel. A Microsoft esetében a Microsoft Rewards applikáció volt ilyen téren a legjobb barátunk, ami napi, heti, illetve havi kihívásokkal színesítette a játékóráinkat. S míg a cég nem tervezi kukába dobni a kihívásokat, magát az applikációt hamarosan megszűnteti Xboxon.

Új hely, új lehetőségek

microsoft

A Microsoft hamarosan létrehoz egy platformot, ami összefogja majd a Microsoft fiókokkal játszók csoportját. Épp emiatt, nem lesz szükség arra, hogy külön fenntartsák a Microsoft Rewards programot, áprilistól utóbbi le is fogja húzni a rollót. A Weekly Set és Weekly Streak kihívások is visszavonulnak, egészen április 15-ig lesz lehetőségünk teljesíteni őket, utána nem lesz lehetőség pótolni.

„Izgatottan várjuk, hogy a Rewards központot új tevékenységekkel hozzuk el a ‘Rewards with Xbox’ szolgáltatásba, és alig várjuk, hogy a jövőben még több lehetőséget biztosíthassunk a jutalmak megszerzésére.” – nyilatkozta az új időszakról a Microsoft.

Jelenleg a Rewards központ ad otthont a szokásos napi, heti és havi Xbox Game Pass küldetéseknek. Ha le van töltve a hub mobil verziója, számos egyéb tevékenységet is találhatunk, például a Microsoft Jewel használatával kapcsolatos feladatokat. Egyelőre nem világos, hogy a Microsoft milyen „új tevékenységekkel” bővíti a Rewards központot áprilisban az xboxos megjelenésre.

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkentette a Microsoft Rewards kínálatát az amerikai cég, így lehetett számítani arra, hogy hamarosan megszüntetik. Erre kiváló lehetőség a Rewards központtal történő összemosása, logikus, már az is csoda, hogy eddig húzták a két, egyébként igencsak hasonló szolgáltatás párhuzamos támogatását.

Ezt olvastad már?

31.000 forint helyett 1200 forintért adnak 14 kult-klasszikus játékot

×