Az Nvidia márciusban sem állt le a fejlesztésekkel. A kötelező körökön kívül új monitorok G-SYNC támogatása sem maradhatott ki.

2024.03.20. – Az Nvidia és az AMD az elmúlt hónapokban több szinten is fejlesztette a drivereket. A legtöbb esetben a játéktámogatások kiterjesztése volt a fő szempont, ám új funkcióknak sem lettünk híján. 2023 során megérkezett az RTX Video Super Resolution, 2024-re pedig az AMD is hasonló tudással bővítette az illesztőprogramjait. Manapság gyakorlatilag lényegtelen, hogy melyik cég terméke mellett tesszük le a voksunkat, hasonlóan gazdag szoftvercsomagot kapunk. Néhány megoldás az egyik oldalon kifinomultabb, néhány megoldás pedig a másikon.

Az Nvidia legutóbb február első napjaiban adott ki egy hotfix jellegű frissítést. Többen is mikro-akadásokról, FPS dropokról, röccenésekről számoltak be az elmúlt időszakban. A legrosszabb az volt az egészben, hogy nem csak játékok alatt produkálta ezt a rendszer, hanem olyan egyszerű feladatok közben is, mint például a böngészés. Sokan a Windows frissítéseket kezdték el hibáztatni, ám mint az mostanra kiderült, a GeForce drivert okolhatjuk ezekért is. A február 22-én és március 5-én, majd 7-én megérkezett, hivatalos driverek már tartalmazzák ezeket a javításokat, így ha eddig nem is raktad fel az extra frissítést, mostantól élvezheted azokat az előnyöket is. A lista azonban itt még nem ér véget.

Ezeket javítja a friss Nvidia Driver

A driver az 551.86 számozást kapta a fejlesztőktől. Ezúttal játéktámogatással is bővül a repertoár, de idegesítő hibákat is javított a cég:

  • A Horizon Forbidden West Complete Edition kiemelt támogatást kapott a fejlesztőktől, a DLSS 3 itt is alapfeltétel már. Ezen kívül a Portal with RTX DLSS 3.5 támogatása is jelentősen javult. Ennek megfelelően ezekben a játékokban minőségi FPS javulást érhetnek el a játékosok, a képminőség komolyabb romlása nélkül.
  • A Helldivers 2 és Three Kingdom Zhao Yun játékok is optimális beállításokat kaptak az Nvidia-tól.
  • Az alábbi monitorok G-SYNC támogatást kaptak:

  • Mostantól az RTX HDR és a Digital Vibrance működése is gördülékenyebb, utóbbi támogatja már a Paint.net alkalmazást is.
  • A Netflix továbbra is hibásan jelenhet meg akár Edge, akár Chrome böngészőkben is. A cég a hivatalos Netflix alkalmazás használatát javasolja. 

A fentieken kívül élesedett február végén az új Nvidia App is, ám egyelőre csak béta verzióban érhető el és nem a driver része. A közel 15 éves, korábbi panelt cserélik le a fejlesztők, egy jóval gyorsabb és okosabb felületre. Nagy eséllyel néhány hónapon belül ez kerülhet az éles ágba is, addig pedig különálló alkalmazásként próbálgathatják a játékosok.  Az új Nvidia drivert ide kattintva töltheted le az Nvidia APP béta verzióját pedig >ITT< érheted el.

Az Nvidia App-ról bővebben:

Megéri kipróbálni: így töltheted le és használhatod a megújult Nvidia appot

 

×