Az Arrowhead bár kiadott egy frissítést, még mindig nem oldották meg a Helldivers 2 egyik legnagyobb problémáját. A rossz hír, hogy nincs jó hír.

2024.03.20. – Kétségtelen, hogy a Helldivers 2 akkor a legélvezetesebb, ha a haverokkal együtt nyomjuk. Ez a játék ráadásul annyira király, hogy tényleg visszatér a régi „csak még egy kör” érzés, amiről annyi mém szól. És pontosan ezért olyan szomorú tény, hogy a crossplay barátfelkérés a legproblémásabb a játékban, ahol elvileg minden platform játékosai együtt tudnak játszani. Bár a Helldivers 2 nemrég megkapta a 1.000.103-as frissítést, a rossz hír az, hogy nincs jó hír. Az Arrowhead tehát bár elhozott néhány fontos hibajavítást, a patch notes-ban is megjegyzik, hogy a barátfelkérés problémáját még mindig nem tudták megoldani. Helyette érkezett néhány változtatás a Patriot exosuithoz, illetve egy-két dolgot balanszoltak.

Crossplay bug?

Igen, aki megpróbálja kihasználni, hogy a Helldivers 2-ben a PC-sek és a PS5 játékosok is együtt játszhatnak, talán ismeri a problémát, hogy nem igazán sikerül barátfelkérést küldeni. Illetve küldeni még csak-csak, de egy bug miatt lehet, hogy nem jelenik meg, vagy nem lehet elfogadni, sőt a barátok blokkolás, feloldása is problémás lehet. Az Arrowhead megerősítette, hogy a csapat még mindig próbálja kitalálni, hogyan lehet ezt orvosolni.

„A rossz hír az, hogy nincs sok jó hír” – mondja Thomas ‘Twinbeard’ Petersson, az Arrowhead munkatársa a Discordon. „A jó hír az, hogy ez még mindig az egyik legfontosabb probléma. Folyamatosan dolgozunk rajta, ma hosszasan tárgyaltunk róla házon belül. Sokan kértétek, hogy tájékoztassunk titeket, még akkor is, ha nincs is sok újdonság, és mivel nagyjából mindenféle kommunikáció jobb, mint a csend, remélhetőleg ez is jobb, mint a semmi. Nem ignorálunk titeket. Nélkületek nem lennénk itt. Őszintén megértjük, hogy ez szomorú és rendkívül frusztráló azok számára, akiket ez érint. Türelmet kérünk. Ezúttal nincs rossz vicc vagy katonai zsargon, csak ez.”

Persze ez még mindig nem jelenti azt, hogy a probléma hamarosan javítva lesz, de legalább annyit tudunk, hogy foglalkoznak vele. Még mindig nagyon jó, hogy ez a csapat ilyen nyíltan és őszintén kommunikál a játékosokkal.

Frissítés?

Amúgy a frissítés bár nem javítja a barátfelkérést, de a bolygókon előforduló veszélyek, például a meteorzáporok és a tűztornádók spawn-arányát megváltoztatta, szóval ezek ritkábban fordulnak elő. Az exosuit pedig többé nem pusztítja el magát, amikor forgás közben tüzel. Javították PS5-on a betöltési hibát is, és még sok mást. A teljes Patch Notes a Helldivers 2 Discordon található.

Ezt láttad már?

Miért kerül 394.000 forintba egy mocsok SZAR játék a Steamen?

×