A Steamről már tölthető is a világ legnehezebb játékának „spirituális” utódja, a Difficult Game About Climbing. Készítsétek a nyugtatót!

2024.03.12. – Amikor a „legnehezebb játékról” van szó, akkor az emberek valószínűleg nem objektíven, hanem szubjektíven állnak a témához. Vannak olyan játékosok, akik a Dark Souls-szériát tartják a legidegtépőbbnek, de valószínűleg metszi ezt a kategóriát a magas szintű Valorant, vagy Counter-Strike is. Elvégre ahhoz, hogy valaki lépésben tudjon maradni a közösséggel, sokkal több mindenre van szükség, mint pár boss pattern ismeretére. Kinevezni valamit „legnehezebbnek” ebből a szempontból nemcsak nehéz, hanem szabályosan lehetetlen is, ám abban valószínűleg megegyeznek a gamerek, hogy létezik egy csoport, amire mindenki félve tekint. Ide olyan játékok tartoznak, mint például a Cat Mario, vagy éppen a Getting Over It, amik tipikusan azért készültek, hogy idegroncsot csináljanak a vállalkozó szellemű játékosokból. Utóbbi az a játék, amiben egy hatalmas üstben ülő emberkével, egy bot segítségével kell egyre magasabbra és magasabbra másznunk. Elsőre nem tűnik teljesíthetetlennek, azonban annál nincsen fájóbb, ha másfél-két órányi előrehaladásunk egy rossz mozdulat miatt semmissé válik.

Az örökös felemelkedése

A Getting Over It a világ egyik legnehezebb játéka, így nem csoda, hogy vannak, akik komolyan inspirálódtak belőle. Például a Pontypants új játéka is, ami ránézésre simán lehetne a mazohistáknak készült játék utódja is. Maga a karakter és pályadizájn is kísértetiesen hasonló, bár ebben az esetben konkrétan másznunk kell. A Difficult Game About Climbing már a címében is előre jelzi, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ha teljesíteni szeretnénk. Azoknak különösen nem ajánlott, akik szeretik a klaviatúrájukat a falhoz csapkodni. A játék egyébként március 6-a óta érhető el a Steamen, s már most „nagyon pozitív” az átlag felhasználói visszajelzése.

Ha tehát új kihívásra vágyik az ember, úgy fest, hogy a Pontypants játékánál keresve sem találhatna magának jobbat az ember, viszont a kommentek alapján itt is arra lehet számítani, hogy az ember le akarja majd kaparni a vakolatot a falról időről-időre. Az indie játékot erről a linkről lehet letölteni, 10 euró ellenében.

Ezt olvastad már?

Szóval így pisil-kakil, eszik és iszik a sith nagyúr, Darth Vader

×