A CS2 csalói nem várt problémákkal szembesülnek a segédprogramok használatakor. Sokan már nem is tagadják, hogy csalnak a meccseken.

2024.03.11. – Lassan egy éve, hogy a Valve hivatalosan is bejelentette a Counter-Strike 2 létezését. Azt megelőzően már évek óta pletykáltak egy Source 2 épülő verzióról, ám kézzelfogható nyomokkal 2022-ig nem igazán találkozhattak a játékosok. Abban az évben azonban a Dota 2 fájljaiban már rengeteg utalás volt egy készülő Counter-Strike címre, mely bizony elképesztő hype-ot generált maga köré. Aztán 2023 márciusában a Valve megnyomta a piros gombot, néhány szerencsés játékos pedig már ki is próbálhatta az újdonságot. A végleges megjelenésre szeptember végéig kellett várni, ám az még csak egy hosszú út kezdete volt.

Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a Counter-Strike 2 magabiztosan fejlődött az elmúlt fél évben is. A teljesítménnyel kapcsolatos problémákon folyamatosan finomít a Valve, mérhető szinten javult az FPS sokaknál. Játékmechanikát, sub-tick rendszert érintő fejlesztésekkel is találkozhatunk szinte minden frissítésben. Van azonban egy olyan terület, melyen még nagy hiányosságok vannak. Ez pedig nem más, mint a Counter-Strike 2 csalásai és a csalásvédelem. Néha azonban a játékosok saját magukat buktatják le, így történt ezt nemrég a játék hivatalos Redditjén is.

Vicces módon buktatta le magát a CS2 csaló

A CS2 Redditjén segítséget kérnek a játékosok, legtöbbször a teljesítményproblémákkal kapcsolatban. Így tett a bejegyzésünk és a fenti Twitter üzenet főszereplője is, aki a túlságosan magas, irreális memóriahasználat miatt kezdett el panaszkodni. A rutinos rókák hamar rájöttek, hogy ez manapság leginkább a külsős alkalmazások használatakor fordul elő, azaz, amikor csal az adott játékos. Olyannyira sikerült sarokba szorítani a bejegyzés szerzőjét, hogy végül bevallotta, hogy valóban csal. A saját védelmében kijelentette, hogy a fő fiókján sosem csal, majd be is linkelte azt, illetve 1v1 párbajra hívta a bejegyzéshez hozzászóló felhasználókat. A Valve ritkán tilt ki manuálisan játékosokat, ám nagy eséllyel erre ők sem mondanak majd nemet.

Ezt láttad már?

Ettől a 41 elmebeteg tech failtől sírva-röhögve rohansz ki a világból

 

×