Páran úgy gondolják, hogy ez a játék akár a Counter-Strike vagy a Tarkov riválisa is lehet, mivel tökéletesen ötvözi a legjobb funkciókat.

2024.03.11. – Megértem, hogy mostanában hatalmas az igény a realizmust tükröző lövöldözős játékokra, mivel a Fortnite mellett már a Call of Duty is átmegy picit a vicces skinek univerzumába. Ezzel persze egyre inkább elveszik az az érzésünk, hogy egy realizmusra törekvő világban vagyunk, amire viszont úgy tűnik, sok fps-shooter rajongó vágyik. Nem véletlen, hogy amikor bemutatkoznak olyan címek, mint a Ready or Not vagy az Escape from Tarkov, akkor mindenki felkapja a fejét. A fejlesztők pedig úgy tűnik, látják, hogy mit szeretnének a játékosok. Szóval azok számára, akik nagyon szeretnének valami összetett és taktikára épülő FPS játékot játszani, a következőre talán érdemes figyelni és várni. A Counter-Strike 2 lövésmechanikájának alapjaival és az Escape From Tarkov kimentős stílusával, a csapatjátékra épülő játékmenetével egy új FPS már bemutatkozott a Steamen. Taktika, lopakodás, katonai akció.

Ez az Exfil

Oké, oké, az Exfil című játékot nem mostanában jelentették be, viszont pont a napokban volt egy playstest, ami miatt tüzetesebben is belenézhetünk. Több órányi játékmenet került ki, ami alapján már jól látható, hogy milyen irányba haladnak a fejlesztők. Az Exfil hihetetlenül egyszerű felépítésű. Négy csapat csöppen egy pályára, valahol elrejtve van egy információ, amit vissza kell szerezni és ki kell menteni. Az első csapat, amelyik megszerzi és sikeresen kihozza – vagy kiiktatja az összes ellenfelet – megnyeri a játékot. Szóval kimentős, de közben lövöldözős és csapatjáték is. A fejlesztő Misultin Studios a jövőben szeretne több olyan játékmódot is, ami a komolyabb PvP-re és PvE-re épül.  Egyelőre azonban a csapatnak más prioritásai vannak.

 

A fejlesztők

A játék természetesen azoknak szól, akik nem szeretik annyira a fuss-és-lőj játékokat, de van mondjuk két órájuk egy nap, hogy toljanak valamit az online haverokkal.

„Mind Arma és csapat-központú játékkedvelők vagyunk, és látjuk, hogy ezek a játékok milyen sokat érnek. A célunk az, hogy otthont adjunk azoknak az elveszett lelkeknek, akik középen ragadtak” – mondta az egyik fejlesztő. „Számunkra a realizmus az élmény realizmusáról szól. Arról, hogy ne kényelmesedjünk el túlságosan a játékban. Tudni kell, hogy a körülmények változhatnak. Úgy érezzük, hogy más játékok ebben a műfajban gyakran szándékosan egysíkúra vannak tervezve. A bossok mindig ugyanott vannak, hogy az ember begyakorolja. De mi nem érezzük ezt realizmusnak” – teszi hozzá.

Az Exfil először Early Access formában lesz elérhető a Steamen. Ha szeretnéd kipróbálni, tedd a kívánságlistádra! Egyelőre nem tudni, hogy a játék mikor jelenik meg, a Steam adatlap szerint hamarosan indul az EA. Neked hogy tetszik?

Ezt láttad?

Ezzel a 25 kiváló új játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×