A Counter-Strike 2 hype-ja nagyobbat szólt, mint a végül megérkezett kliens. Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt időszakban ismét erőre kapott a játék.

2024.03.10. – A Counter-Strike 2 körüli hype talán egy fokkal nagyobb volt, mint ami indokolt lett volna. A játékosok az első hírmorzsák után eszméletlen módon várták a frissített kliens. A Valve mindezt tovább tetézte azzal, hogy a zárt, Limited Testre csak a játékosbázis elhanyagolható százalékát engedték be. Természetesen már a korai Counter-Strike 2 változatok sem voltak hibátlanok, ám ekkor még rá lehetett fogni arra, hogy egy félkész játékról beszélhetünk. Sokáig a limitált teszt meghívójának működése sem volt egyértelmű, ezért mindenki játszani kezdett, hátha kap belépőt.

Nem véletlen, hogy 10 hónapja, egészen pontosan 2023 májusának első napjaiban játszottak a legtöbbet a „régi”, CS:GO klienssel. Ekkor 1 millió 818 ezer játékos öldöste egymást a szervereken. Hamar kiderült azonban, hogy csak a Counter-Strike 2 bejelentést megelőző statisztikákat nézi a Valve a meghívók kiosztásánál, így rengetegen ott is hagyták a szervereket. 2023 szeptemberében aztán meg is jelent a friss kliens. Sokan úgy gondolták, hogy a 2 millió egyidejű játékos elérése sem álom, ám a valóság más mutatott. A játék állapota, a teljesítménygondok és a csalók kérdése hamar negatív irányba görgették tovább a számokat.

Ismét erőre kapott a Counter-Strike 2, meg is döntötte a saját rekordját

Március második hétvégéjén igazán biztató számokat olvashatott le a Reddit és Twitter népe. Több felhasználó is kiszúrta, hogy kifejezetten sok Counter-Strike 2 játékos lépett fel a szerverekre. Szombaton sikerült megugrani a másfél millió játékost is. Ez házon belüli rekordnak számít, hiszen soha nem játszottak ennyien a Counter-Strike 2-vel. 

Counter-Strike 2 rekord

Ha kicsit jobban belemélyedünk a statisztikába, akkor pedig azt is láthatjuk, hogy a februári és a jelenlegi számok is pozitív képet festenek fel. Úgy tűnik, hogy a februárban megérkezett, nagyobb Counter-Strike 2 frissítés új életet lehelt a játékba. A Valve munkatársai nem csak új kozmetikai tárgyakat szállítottak CS2-be, de folyamatosan javítják a teljesítménnyel kapcsolatos hibákat is. A csalókérdésre azonban még nem érkezett válasz a cég részéről, jelenleg ez a CS2 legnagyobb ellensége. Szinte minden második meccsen lehet találkozni csalóval, akár a magasabb szinteken is. Remélhetőleg hamarosan ezt is orvosolja valamilyen formában a Valve.

Ezt láttad már?

Ettől a 41 elmebeteg tech failtől sírva-röhögve rohansz ki a világból

 

×