Összeborult a Netflix és az OnlyFans – a világ legnagyobb streaming szolgáltatója műsorra tűzi a pornós platform egyik valóságshowját.


Bódi Dániel

2024.03.10. – Nem egészen három évvel ezelőtt indult hódító útjára az OnlyFans TV, vagy simán csak OFTV, ami pontosan az, amit elsőre gondolna róla az ember: olyan tartalmak otthona, melyeket jórészt, de nem kizárólag OnlyFans-sztárok készítenek és nem pornó.

Bár a fő platformon is akad nem pornográf tartalom, a vállalat az OFTV-vel különítette el a lehető leghatékonyabban a kettőt, így míg az OF-en minden mehet, ami a csövön ki- és befér, addig az OFTV-n csak olyan kontentek között lehet böngészni, amit a kanos rajongók munka közben is, rejtegetés és titkolózás nélkül nézhetnek. A műfaji paletta pedig egészen széles: vannak podcastek, fitneszműsorok, szépségápolás, egészség, találni főzős műsorokat, utazós csatornákat, de még a művészeteknek és a zenének is dedikált helye van. Persze magas kultúrát nem érdemes itt keresni, de azok a pornósok és a nézőik, akiket a testiségen kívül más dolgok is érdekelnek, itt megtalálhatják a számításaikat.

Eddig viszont viszont különösen volt jellemző, hogy az OFTV-ről bármi is kikerüljön, így a pornócelebek lehetőségei is jelentősen korlátozottak – értsd.: új nézőket nehezen tudnak bevonzani, pláne a platformon túlról. Úgy gyanítom, hogy épp ez állhatott az OnlyFans és a Netflix hirtelen összepacsizása mögött, hamarosan ugyanis a világ legnépszerűbb streaming szolgáltatója a kínálatába emeli az OFTV egyik prominens, bár nem túl emelkedett saját gyártású sorozatát, a House of Sims-et.

 

Nem, nem olvastad félre: a Netflix tényleg felkarolja az OnlyFans-valóságshowt, ami egyébként a 2010-ben indult The Only Way Is Essex című brit reality kvázi spin-offja. A House of Sims semmi másról sem szól, minthogy egy csapat plasztikázott modell, avagy a Sims család egy része művi életének bemutatásáról egy remegő, valamiért sosem stabil kamerának a lencséjén keresztül. Sztori is van: a família OnlyFans-esei elköltöznek az angliai Essexből az amerikai Hollywoodba. Nagyjából ennyi, a többit pedig az „élet” írja (most így hívjuk a producereket).

A magyar Netflix-előfizetők viszont egyelőre(?) nem fogják megtalálni a reality-t – legalábbis a szolgáltatáson, a House of Sims ugyanis első körben csak a brit kínálat része lesz március 26-től. De nem érdemes búsulni, hiszen, aki valamiért kíváncsi volna a showra, annak csak fel kell csapnia az OFTV-t, ahol teljesen ingyen, korlátozások és reklámok nélkül ugyanúgy meg lehet nézni. Épp emiatt is bizonyos, hogy egy OnlyFans-népszerűsítő kampányról lehet szó, hátha így többen fognak érdeklődni az OFTV-n március 13-án induló 2. évad után.

Bár a magyar kínálat még nem lesz színesebb a House of Sims-szel, ha az OnlyFans-Netflix kollaboráció végül jól sül el, akkor jogosan tarthatunk attól, hogy más, már valóban pornósokkal tarkított OFTV-műsorok is felkerülhetnek. És mivel ezeknek nincs országonként más és más forgalmazója, semmi akadálya, hogy a Netflix globális kínálatának részei legyenek – ezzel pedig közvetetten népszerűsítve a OF-platformokat, úgy a pornót.

Ezt is olvasd el:

Emberségből csillagos ötös sztárok, akik tetteikkel példaképek lehetnek

×