Érdekes fejlemény, hogy az Apple egy apró frissítéssel megoldotta az M-szériás MacBook egyik problémáját, ami pont az új gépek egyik újdonsága.

Gábor János

2024.03.10. – Lényegében vallomással is felér az Apple nemrég bevezetett frissítése az előző MacBook Air sorozathoz. Az update olyat tesz lehetővé, amit a nemrég megjelent M3-chipes laptopok specifikációi között újdonságként hirdetett, és ez nem más, mint a két kijelzős csatlakozás. A HVG emlékeztet: ez a sima, M-szériás gépek egyik rákfenéje volt eddig, hiszen az inteles elődeik képesek voltak rá (míg a Pro és Ultra M-lapkákkal szerelt MacBook Prók már korábban is támogattak több kijelzőt).

Forrás: Apple

A 9to5Mac felhívja rá a figyelmet: az új laptopokkal érdekes módon csak úgy lehet két külső kijelzőt használni, hogy a fedél csukva van, szóval ebben a helyzetben maga a MacBook nem szolgál harmadik képernyőként, hanem átlényegül asztali mini PC-vé. A portál feltette az Apple-nek a kérdést, hogy vajon a 2023 októberében megjelent M3 MacBook Prok képesek lehetnek-e ugyanerre, és

azt a választ kapta, hogy igen: elég lesz egy szoftverfrissítés és kész.

Korábbi MacBook is képes lesz rá

Bár a gyártó nem közölte, hogy mikor fröcsköli szét az update-et, ami e képességgel is felruházza az ősszel kijött MacBook Prokat, de a macOS Sonoma 14.4 már nyilvánosan bétateszten van, így valószínűleg nem kell sokat várnia azoknak, akik a funkció nélkül nem tudnak vagy akarnak létezni. Ha eddig nem dupla külső kijelzőn dolgoztál vagy játszottál a MacBookodon, vagy ezután vásárolnál egyet ilyen célokra, készülj fel rá, hogy jelenleg tényleg nincs trükk a fedélre: a gép csak lecsukva csatlakozik két külső kijelzőre, szóval ilyen megoldáshoz kelleni fognak perifériák is. Egy külső kijelzőhöz nyilván nem, hiszen arra ugyanúgy kiterjeszthető/tükrözhető a MacBook képernyője, mind bármely más laptop esetében.

Ezt is nézd meg:

Idióta vagy zseniális? – Sufnituning level over 9999, avagy hobbibarkácsok gamer székei

×